27 versions de la Chevelure

La profesora Maria Llopis ens ha fet arribar aquesta bona pràctica :  27 versions de la Chevelure duta a terme amb els seus estudiants de 5è curs de francès de l’Escola Oficial d’Idiomes de Sabadell. El punt de partida, la font d’inspiració per arribar escriure aquestes 27 versions, va  estar el cèlebre conte de por i de terror La Chevelure de Guy de Maupassant. El repte, crear 27 versions diferents escrites per estudiants de FLE. Abans de llençar-se en la realització d’aquests relats, tot un conjunt d’estratègies relacionades amb les diferents tipologies de textos així com diferents aspectes de la sintaxi i de la morfologia han estat treballats a l’aula.  Els aspectes lingüístics desenvolupats corresponen a les proposicions del nivell B2 del CERC (Cadre européen de référence pour les langues) així com al currículum del nivell avançat de les EOI. Algunes d’aquestes versions són força similars a l’original, altres són ben diferents, però totes aconsegueixen mantenir l’atmosfera de misteri i de terror dels relats de Maupassant.

A fi de fer una presentació de tots i cadascú dels autors, cada un dels relats va precedit d’uns mínims biogràfics que intenten suggerir alguns dels trets dels narradors.

chevelure_ok

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *