Com és l’amor en la mitologia grega?

[youtube]https://youtu.be/HusWa1j-b7U[/youtube]

Quin tipus d’amor predomina més en la mitologia grega? Per què la literatura grega és mitogràfica? Quin amor amb final feliç coneixes? Per què hi ha raptes per amor? Quins amants mitològics t’agraden més? Quina diferència hi ha entre el tipus d’amor d’Eros/Cupido i el d’Afrodita/Venus? Per què sempre el déu de l’amor és un nen o un adolescent, però mai un adult?… Què n’opines de l’amor mític? De la pervivència dels mites de l’amor en l’art, en la literatura, cinema, música, publicitat…? T’atreveixes a buscar en la mitologia altres tipus d’amor: Homosexual, transgressor…? Del vídeo “Amor i triomf en la mitologia grega”?

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Amor carnal, Amor conjugal, Amor correspost fins a la mort, Amor donjuanesc, Amor filantròpic, Amor filial, Amor homosexual, Amor incestuós, Amor narcisista, Amor no correspost, Amor obsessiu, Amor per les estàtues, Amor xenòfil, Arts, Cicles mítics, Déus, General, Herois, Morir per amor, Pervivència en l'art, Rapte d'amor i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Com és l’amor en la mitologia grega?

 1. Sergio diu:

  Hola Margalida!
  Sóc en Sergio, he llegit el teu comentari al bloc de Reconstrucció històrica. Ens encantaria que un bloc com el teu, ple de treball i d’informació interessant comparteixi un bloc com en el nostre, acabat de néixer. Mites de Pedra és un bloc que com el teu intenta apropar la mitologia a la nostra vida. Pròximament crearem un apartat d’enllaços d’interès, no dubtis que el teu serà un dels primers! Traslladaré els teus records a la Laura. Una abraçada!

 2. Sergio diu:

  I per cert, el vídeo impressionant!!! Relacionant la mitologia amb les arts…

 3. Moltes gràcies, Sergio!
  Ara t’enviaré per correu el nom d’usuari i contrasenya i tu mateix, quan vulguis, ens podràs presentar el bloc Mites de pedra, i serà la primera pedra d’una futura i fecunda col·laboració.

  L’enhorabona! Avant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *