Ja has llegit Narracions de mites clàssics?

Bonum diem!

Narracions de mites clàssics és una adaptació actual de les Metamorfosis d’Ovidi. Tracta sobre transformacions dels personatges mitològics i el llibre es divideix en tres parts, que respecten l’ordre ovidià: animals, plantes i pedres.

En aquest Booktrailer trobareu els tres mites que més m’han agradat de cada una de les tres parts: Atalanta i Hipòmenes, Jacint i Perimele.

I tu, quins mites seleccionaries?

[youtube width=”550″ height=”450″]https://youtu.be/yqioo00-uyA[/youtube]

Iria Rael
Llatí Batxillerat

Aquest article s'ha publicat dins de Amor carnal, Amor correspost fins a la mort, Càstig, General, Venjança i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

14 respostes a Ja has llegit Narracions de mites clàssics?

 1. Gràcies, Iria, per llegir i difondre Narracions de mites clàssics! A mi tots m’agraden, perquè en aquesta adaptació, hi ha la meva selecció de mites ovidians; però m’ha agradat molt la teva idea de fer un booktrailer amb els teus tres preferits i alhora demanar-ne l’opinió dels companys.

 2. Soukaina Agharbi diu:

  Salue!,

  El mite que m’ha semblat més interrasant de tots i el que recomanaria realment es el de Narcís, la história et trasmet una ensenyança clara del amor propi i per mi no hi ha millor amor que aquest.

 3. ariadna diu:

  Bonum diem

  La veritat és, que no tinc un mite preferit en el llibre de Narracions. M’han agradat tots, tot i que algun m’ha costat entendre’l. Potser un dels que més entenc i conec, perquè és reflexa molt a la societat on vivim avui en dia i perquè, és potser, el mite que més hem treballat a classe, és Narcís. Però com ja dic m’han agradat molts altres amb històries molt boniques o pel contrari molt tràgiques però reals..

  Vale.

 4. Sanae Anzaoui diu:

  Bonum diem:
  La part que més m’ha agradat ha estat la segona, tot i que el meu mite preferit ha sigut el de Clítia.
  Ave!

 5. Alba Zarcos diu:

  Bonum Diem!
  Tots els mites estan bé i són molts entretinguts, però els que més m’han agradat van ser el de Narcís i Cupido, encara que tots estan molt relacionats amb la vida quotidiana que tenim dia a dia, ja que per alguna part, el podem relacionar amb moments o coses del dia a dia. Per això em semblen tan interants, perquè encara que tinguin molts anys i siguin molt vells, els podem entendre, relacionar i són molt entretinguts.
  Ave!!

 6. Ouassime Essabahi Anzaoui diu:

  SALVE!
  Tots el mites són molt bons ja que jo no hem puc decantar per cap però espero que els llegiu os agradaran i aprendreu molt!
  AVE!

 7. Leila Díaz Chiheb diu:

  Salve!

  Ara que ja he acabat el llibre de narracions i mites classics puc dir que m’ha agradat bastant, però la que més va ser la primera part que parlava de metamorfosis a animals.
  Gracies a aquest llibre he aprés moltes coses que no sabia i importants.
  El meu mite favorit és els amors de Zeus, ja que hem va sembalr molt entrengut.

 8. Miguel Ángel Valdivieso diu:

  Bonum diem!
  Es tan difícil per a mi decidir quin és el meu mite preferit de cada part…! Però bé, d’això tracta la tasca, o sigui que diré els següents:
  1.- Metamorfosis en animals: un mite que m’agrada és el de Coronis. Qui sap, de vegades és millor guardar els secrets, per molt dolents que siguin… La persona que pot sortir perjudicada pots ser tu!
  2.- Metamorfosis en plantes: m’encanta, m’encanta, m’encanta tot el simbolisme i la història del mite d’Eco i Narcís. És una història molt trista (sobretot per a la pobre nimfa), però és cert que ha deixat una gran petjada amb el seu narcisisme.
  3.- Metamorfosis en pedres: sempre m’ha agradat molt el mite de Medusa, relacionat amb Perseu. Em fa pena i ràbia a la vegada el personatge de Medusa. Per creure’s massa maca va acabar convertida en el monstre que va ser; les conseqüències de seduir els déus, suposo. Pero va ser massa el seu càstig?
  En conclusió, guardaré aquest llibre durant molt, molt, molt de temps.
  Salve!

 9. Maryama diu:

  Bonum diem!

  De la primera part:
  Els camperols de Lícia que és converteixen en granotes, per egoistes. Això demostra que els mites tenen molta relació amb la vida avui dia, ja què hi han molts casos com aquest en el que algunes persones son tant avàres que no es dignen a compartir.

  De la segona part:
  Narcís és un dels méus mites preferits de tot el llibre i l’obra m’agrda molt, tot el que pasa en que és converteix etc.

  De la tercera part:
  El mite de medusaque va ser Medusa un monstre de la mitologia grega, que convertia en pedra a aquells que la miraven fixament als ulls. Aquest és un dels pocs mites que coneixia abans de començar a llegir el llibre

  En general la majoria dels mites estan molt bé i m’han agradat casi tots.

  Salve!

 10. Andrea Montalban Arias diu:

  Bonum diem!
  Els meus mites preferits són:

  Primera part:
  El meu preferit és el de les filles de Mínias, ja que és per amor, el que més m’agrada dels tres és el de Píram i Tisbe, que per recordar-los l’arbre on es van matar, dóna el fruit negre quant madura.
  Segona part:
  Dríope i Lotis, un mite molt interessant que una mare mentre cull flors amb el seu fill, es converteix en una.
  Tercera part:
  El meu preferit ha sigut el de Batos, el deu Mercuri va petrificar en una pedra de sílex, que en llatí significa ‘ delator’, a un vell que el va trair per una vaca i un toro.

 11. Ariadna Ortiz diu:

  Salve!
  Aquest llibre ha estat molt bé. De les tres parts del llibre de narracions i mites clàssics m’ha agardat mes el de les transformacions en plantes. El més bonic per a mi ha sigut el de Dafne i Apol·lo.
  In proximum!

 12. Aida Martins diu:

  Salve
  El meus mites preferits són:
  1a part- Acteó, que es convertit en un cèrvol per mirar a una dona nua.
  2a part- Narcís, que rebutja a Eco i el castiguen enamorant-se de la seva imatge a un reflex.
  3a part- Níobe, a la qual li maten quasi tots els fills.

  M’ha costat molt triar un per cada part, però aquests han sigut els definitius.
  Vale!

 13. Lola Fígols diu:

  Ave
  Els meus mites preferits són:
  1a part: Ocíroe, perquè tracta el destí d¡una forma interessant.
  2a part: Narcís, perquè té molta relació amb el món actual.
  3a part: Batos, perquè té una molt bona moralitat sobre la traició.

 14. Salve!
  Els meus mites preferits d’aquestes tres parts són:
  * 1ra part: és el de Coronis, ja que, no cal dir sempre la veritat, només quant tuho creguis convenient.
  *2na part: Narcís, ja que, va ser un obsecionat de la seva imatge, i penso que cadascun s’ha d’estimar com va fer ell.
  *3ra part: Batos, ja que, m’agrada molt la moralitat que introdueix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *