Orpheus and Eurydice, a Greek Myth

Els alumnes de tercer de Classical Culture de la professora Aida López van obrir la Diada de Sant Jordi de l’IPM amb la representació en anglès del mite d’Orfeu. Primer van recitar el poema “Eurydice” de H.D. Lawrence (Helen Sword “Orpheus and Eurydice in the Twentieth Century: Lawrence, H.D. and the Poetics of the Turn,” Twentieth Century Literature, 35:4 (Winter 1989), 407-28) i, a continuació, van interpretar el mite d’Orfeu: “Orpheus and Eurydice” tot seguint la tradició de representar obres de tradició clàssica en anglès, de preparar-se per traduir més endavant els mites en llatí i de cercar-ne la pervivència arreu (música, cinema, literatura…).

[youtube width=”550″ height=”450″]https://youtu.be/T4LEgyi_9mA[/youtube]

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, Càstig, General, Herois, Morir per amor, Pervivència literatura anglesa, Teatre i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

27 respostes a Orpheus and Eurydice, a Greek Myth

 1. Retroenllaç: Per Sant Jordi, referents clàssics! | El Fil de les Clàssiques

 2. Retroenllaç: Orfeu, tot un referent literari de l’amor perdut | El fil del mite grec

 3. Noelia Nistal diu:

  V—V—MMXV
  Bonum diem!
  L’Aída sempre amb les seves representacions de la mitologia clàssica en anglès. Recordo que l’any passat vaig anar a veure una i vaig quedar bastant sorpresa, perquè els alumnes l’havien preparat bastant bé tot i que no era ni una representació oficial!
  Espero que es continuint fen representacions perquè mai està de més veure obres de teatre sobre la mitologia clàssica!
  Salve!

 4. Mar Gómez diu:

  Bonum diem!
  L’anys passat no vaig anar a aquesta optativa i no sabia que els nois i noies de 3r havien fet una obra.
  Es molt interesant ja que encara que son nens sense experiencia com a actors i actrius poden tenir la valentia de sortir a l’escenari i fer-ho.
  Està molt bé que es segueixin recordant d’aquesta manera la mitologia clàssica.
  Salve!

 5. Aida Lopez diu:

  Hi,
  we are from a state-owned high school from Premià de Mar, Institut Premià de Mar, near Barcelona. We are students from third of ESO, we are studying an optional subject called ‘Classical Culture in English’.
  We are proud to show you our play ‘Orpheus’, an adaptation of Orpheus, a Greek myth found in poems written by different ancient Greek poets.
  You’ll see that first we introduce the play with a poem called ‘Eurydice’, by the modernist American poet HD, Hilda Dolittle.The poem also deals with the myth of Orpheus and Eurydice.
  We had great fun rehearsing the play and we also learned a lot about mythology and Greek culture by preparing all the details for the performance. Of course, we learned a lot of English, mainly vocabulary and pronunciation,
  It’s been a great experience for all of us. Rehearsing a play and performing is a great group activity, which we recommend to you. As a teacher, I’m satisfied because we learned so many values and improved a great variety of skills diffferent from the traditional language skills practised in conventional lessons. Aida Lopez.

 6. Lucila Pérez diu:

  Bonum diem,
  Jo sabia de l’existència d’aquella optativa per l’any passat, encara que no l’agafés! I no sabia que fessin obres de teatre! L’obra està molt bé, ja que encara que els alumnes tinguin vergonya, han fet una interpretació bastant bona! Felicitats!
  Salve!

 7. Retroenllaç: “Classical Culture in English” at IPM | Aracne fila i fila

 8. Yasmina Groult diu:

  Bonumdiem!
  No sabia de l’existencia d’aquesta optativa. L’obra esta bé, encara que tinguin vergonya és normal. Esta bé que fagin coses així, recordant la mitologia classica.
  Feliciitats!!
  Salve

 9. Laura Redondo diu:

  Mai havia sentit parlar d’aquesta optativa, els alumnes han fet un gran esforç representant l’obra de teatre, crec que és una manera molt maca de fer referencia als antics mites clàssics.

 10. Valentina Villanueva diu:

  Bonum diem!
  Està molt bé que feu obres de teatre sobre històries mitològiques, és una bona forma de aprendre un mite a fons i practicar idiomes al mateix temps. Felicitats per l’obra!
  Salve!

 11. nais diu:

  jo sabia de l’existència d’aquella optativa per l’any passat, jo en feia! I en vaig fer una també. L’obra està molt bé, ja que encara que els alumnes tinguin vergonya, han fet una interpretació bastant bona! Felicitats!
  Salve!

 12. Isra diu:

  WOW, no m’en recordaba d’aquesta obra. Jo vaig estar present i em va agradar bastant, encara que va durar molt poc.

 13. Maryama diu:

  Bonum diem!

  M’en recordo de quan vaig fer aquesta obra de teatre a l’optativa de cultura clàssica l’any passat, jo feia de narradora. En aquesta optativa vaig aprendre molt sobre la mitologia.

  Salve!

 14. Carlos Garcia diu:

  Salve!!
  L’obra està molt bé, ja que encara que els alumnes tinguin vergonya, han fet una actuació molt bona! Felicitats a tots!

 15. Soukaina diu:

  Salve
  No sabia de l’existencia d’aquesta optativa, l’obra esta molt bé encara que és normal que tinguin vergonya.

 16. Sanae Anzaoui diu:

  Bonum diem!

  L’obra està molt bé, ancara que no vaig estar present, em van parlar molt bé d’ella!

  Salve!

 17. Marta Roman diu:

  Bonum Diem!
  No sabia que hi havia aquesta optativa, l’obra m’ha semblat molt interessant i ho han fet molt bé! Els felicito!
  Salve!

 18. Ada Andiñach diu:

  Bonum diem!
  M’ha agradat molt l’obra. Coneixia la optativa però no sabia que es feien coses tan divertides! Ben treballat per part dels actors malgrat la vergonya 🙂
  Salve 😀

 19. Alba Zarcos diu:

  Bonum Diem!
  No sabia que existia aquesta optativa, la veritat que a mi el teatre m’agrada molt i el fet de representar-ho com si fos una obra de teatra, m’agradat molt i els hi ha quedat molt maco. I la gent apren i gaudeix a l’hora.
  Ave!

 20. Jennifer diu:

  Ave!
  No sabia que es feia aquesta optativa l’any passat, m’hauria agradat participar-hi. Ha sortit molt bé la seva representació i a més en anglès, encara que hi tinguessin vergonya. Els meus companys ho han fet molt bé, els felicito! M’agradat aquesta idea de que es segueixi recordant d’aquesta manera la mitologia clàssica. Espero que segueixin fent aquestes obres.
  In proximum!

 21. Soukaina Agharbi diu:

  Salue!

  Jo si que coneixia aquesta optativa, em sembla molt bé que dediquin temps en fer aquestas obres, per mi esta genial ja que els nervis dels meus companys, que es veuen en el vídeo, són normal!

 22. Miguel Ángel Valdivieso diu:

  Bonum diem!
  Quina enyorança m’ha portat aquest article :’)! Jo vaig participar en aquesta obra de teatre l’any passat. Feia d’Orfeu! M’ho vaig passar molt bé i sempre recordaré els nervis del dia de la presentació!
  Salve!

 23. ariadna diu:

  Ave
  M’ha agradat molt veure aquest article d’aquesta obre, en la que participaven companys meus, i a la qual, malaugradament, no vaig poder asistir l’any pasat. M’agués agradat estar en aquesta optativa per poder aver actuat tot i que em fa una mica de vergonya.
  Bon treball a tots el companys i compaanyes i com no també al mestres.
  Vale

 24. Leila Díaz Chiheb diu:

  Bonum diem

  Jo sabia que existia aquesta optativa, però no pensava que era així, si hagués arribat a saber-ho la hagués escollit l’any passat.
  A més a més s’ha de tenir valor per pujar a un escenari i actuar sense haver-hi tingut una experiència professional.

 25. Anna Bagaria diu:

  Salve!
  Desconeixia aquesta optativa i més el que hi feien. M’ha agradat molt l’obra i els felicito ja que em sembla que tenen molta valentía de pujar a un escenari a representar qualsevol cosa.
  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *