Té similituds la Mitologia Àrab amb la Grega?

Com a musulmà, després de llegir en aquest mateix bloc la multiculturalitat del Déu Sol i la comparació de la mitologia grega amb la nòrdica, em vaig plantejar si també hi hauria mitologia àrab.

M’hagués agradat poder trobar més informació. Us proposo un repte: m’ajudeu a saber més coses sobre la mitologia àrab i a buscar-ne semblances i diferències amb la mitologia grega? De fet, els éssers humans no som tan diferents i encara avui ens agrada crear històries fantàstiques sobre allò que desconeixem, per exemple sobre els extraterrestres, les seves naus, i la vida més enllà de la nostra galàxia.

Powered by emaze

Imad Tmara
2n Batx. Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de Arts, Déus, General, Mitologia comparada i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Té similituds la Mitologia Àrab amb la Grega?

 1. Retroenllaç: Té similituds la Mitologia Àrab a...

 2. tmara.imad diu:

  Coneixeu algun relat o llegenda que tingui relació directa amb la mitologia àrab?

 3. Sergio Fernández diu:

  XAIPE!

  Sí, de la mitologia àrab, la història de les mil i una nits.

  És una història de la qual dos reis són traïts per les seves esposes que són infidels, com a resultat són executades. Però la història no acaba aquí, un dels dos reis decideix venjar-se, ho fa cridant al servent del rei a palau a totes les dones verges del regne, s’acostava amb elles, els hi ordenava explicar una història al rei que al finalitzar la història posteriorment les ordenava executar.

  Fins que arribar un moment que el servent es quedà sense més dones i la seva vida perillava al no portar-li dones verges al rei. Fins a arribar un dia a casa, i les seves dues filles, les dues molt intel·ligents, el van veure nerviós fins a tal punt que el servent va haver d’explicar-les la situació a les seves filles. La gran, sense pensar-ho, va oferir-se voluntària per anar a palau amb el rei.

  Finalment ella com intel·ligent que era, va explicar-li una història que durà mil i una nits. Van passar tres anys en total i el rei havia canviat, la seva actitud era diferent, i s’acabà enamorant d’ella i va perdonar-li la vida, es van casar i van tenir tres fills.

  Espero que us hagi agradat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *