Dríope i Lotis

Després de llegir la segona part de Narracions de mites clàssics, he il·lustrat amb quatre dibuixos (clica damunt la fletxa lateral) el mite que explica la metamorfosi de Dríope.

En què s’havia transformat la nimfa Lotis? Per fugir de qui? En què es transforma Dríope? Es mereix Dríope aquesta transformació per haver agafat unes flors de lotus? Què ens ensenya aquest mite? Serveix per explicar l’educació medioambiental als infants? En coneixeu pervivència?…

Lucila Pérez
4t ESO Llatí opt.3

Aquest article s'ha publicat dins de Càstig, General, Venjança i etiquetat amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

43 respostes a Dríope i Lotis

 1. Lucila, m’encanta com t’ha quedat aquest conte amb el mite de Dríope! A més m’agrada que hagis utilitzat el carrusel!

 2. Chaymae Zaouaghi diu:

  Salve!!
  Per començar felicitats per aquest apunt. Sincerament encara no m’he llegit la segona part de les narracions de mites clàssics però aquest és molt bon resum d’aquest mite que ja em sonava de l’any passat. Els dibuixos estan molt ben fets i és molt visual.
  Vale!11

 3. Iria Rael diu:

  Salve!
  Bon apunt! i bon resum del mite de Dríope, és un personatge de la mitologia grega. Aquest mite no m’el he llegit, el dibuix està molt ben fet i es reconeix molt bé el mite.

 4. Hamza Zaanouni diu:

  Salve!

  Aquest mite està lligat a la mitologia grega i si me l’he llegit al llibre de “Narracions de mites clàssics”, també vam posar jo i una companya preguntes referents a aquest mite al nostre kahoot sobre la 2a part del llibre. Molt bon treball, l’il·lustració molt bonica!

  Vale!

 5. Yasmina Groult diu:

  Bonumdiem!
  Aquest mite tracta d’una princesa que es diu Dríope, que un dia s’en va a la montanya a prop d’un llac, amb intenció de fer unes corones per les ninfes. Pero va arrencar unes flors d’un arbre per donarli al seu fill. Aquell arbre era la ninfa Lotis la qual es va enfadar i la va convertir en un altre arbre.
  Amb aquest mite crec que aprenem que el medi ambient s’ha de cuidar y que si destruim un bosc això tindrà conseqüències, com la mort de molts animals o de plantes, arbres, flors…
  Vale!

 6. Ouassime Essabahi Anzaoui diu:

  SALVE!
  Bon apunt! i bon resum del mite de Dríope, és un personatge de la mitologia grega. Aquest mite no m’el he llegit, el dibuix està molt ben fet i es reconeix molt bé el mite.
  Els dibuixos m’encanten son molt bonics.!
  AVE!

 7. Anna Bagaria diu:

  Bonum diem!
  Aquest mite m’ha semblat molt cruel a la vegada que trist. Tracta d’una dona, Dríope, que va al llac amb el seu fill a intentar fer corones per a les nimfes però al arrencar unes flors per què així el seu fill estigués entretingut, no va tenir en compte que aquelles flors provenien de Lotis i aquesta, enfadada amb Dríope per haver-li arrencat flors la convertí en un arbre, deixant al seu marit i al seu pare plorant als seus peus i amb un fill que només li demanà que quan sigués gran, fós a veure-la.
  Vale!

 8. Soukaina Anzaoui Anzaoui diu:

  Salve!
  Aquest mite explica quan va a la muntanya, amb intenció de fer unes corones per les nimfes però va arrencar unes flors del arbre per donar-li al seu Dríope. Aquell arbre era la nimfa Lotis, la qual es va enfadar i la va convertir en un altre arbre.
  M’han agradat bastant les imatges ja que representen molt bé el mite.
  Aquest mite ens van transmetre que no hem de tocar les plantes, perquè no ens passi com aquest mite.
  Ave

 9. Raquel Bernad diu:

  Salve!
  Aquest mite m’ha semblat trist. Tracta d’una dona, Dríope, que va a un llac amb el seu fill a fer corones per a les nimfes però al arrencar unes flors per què així el seu fill no s’aburrís, no va tenir en compte que aquelles flors provenien de Lotis i es va enfadadar amb Dríope per haver-li arrencat flors i la convertí en un arbre, deixant al seu marit i al seu pare plorant.

  Vale!

 10. Leila Díaz Chiheb diu:

  Bonum diem!

  Molt bonic els dibuix!
  Aquest mite és molt trist, però tot i així m’ha agradat molt!

 11. Soukaina Agharbi diu:

  Salue!
  Aquest mite tracta d’una princesa que es diu Dríope, que un dia s’en va a la montanya a prop d’un llac amb el seu fill, va arrencar unes flors d’un arbre per donarli, pero aquell arbre era la ninfa Lotis la qual es va enfadar i la va convertir en un altre arbre.
  Representa que tenim que cuidar el medi ambient.

  In proximum!

 12. ariadna diu:

  Ave!!
  El mite de Dríope i Lotis tracta sobre Dríope una dona que decideix anar a fer una activitat amb el seu nen. Va a fer corones per les nimfes aprofitant les plantes i les flors d’aprop de l’arbre, aquest era la nimfa Lotis que enfadada decideix també convertir a Dríope en arbre.
  És un mite que em sembla força injust, però m’ha agradat.

  Vale!

 13. Miguel Ángel Valdivieso diu:

  Ave!
  M’agrada molt aquest mite, encara que penso que és una mica trist: tracta de la princesa Dríope, que va a anar a un llac amb el seu fill. Per entretenir el nen, va agafar unes flors. El problema és que aquestes flors eren la ninfa Lotis transformada. Aquesta, enfadada, la convertí en un arbre, el ginjoler.
  La finalitat de la hisòria es dir-nos que hem de respectar la natura i cuidar-la, sense maltractar-la, perquè pot tenir greus conseqüències.
  Salve!

 14. Maryama diu:

  Bonum diem!
  Els dibuixos d’aquest mite estan molt ben fets m’agradat molt l’punt. El mite tracta d’una dona, Dríope, que va a un llac amb el seu fill a fer corones per a les nimfes però al arrencar unes flors per què així el seu fill no s’aburrís, no va tenir en compte que aquelles flors provenien de Lotis i es va enfadadar amb Dríope per haver-li arrencat flors i la va convertir en un arbre. El mite m’ha semblat molt trist.

  Salve!

 15. Jennifer diu:

  Bonum diem!
  Aquest mite és una mica trist. Tracta d’una princesa, Dríope, que va al llac amb el seu fill a intentar fer corones per a les nimfes però al arrencar unes flors per què així el seu fill estigués entretingut, no va tenir en compte que aquelles flors provenien de Lotis i aquesta, enfadada amb Dríope per haver-li arrencat flors la convertí en un arbre, deixant al seu marit i al seu pare plorant als seus peus i amb un fill que només li demanà que quan sigués gran, fós a veure-la.

 16. Carlos Garcia diu:

  M’agradat molt aquest mite. Tracta d’una princesa que es diu Dríope, que un dia s’en va a la montanya a prop d’un llac amb el seu fill, va arrencar unes flors d’un arbre per donar-li, pero aquell arbre era la ninfa Lotis la qual es va enfadar i la va convertir en un altre arbre.
  Representa que tenim que cuidar el medi ambient i respetar-lo.
  Salve!!

 17. Alba Zarcos diu:

  Bonum Diem!
  Aquest mite és una mica trist, però la veritat que m’agrada bastant. Tracta sobre que la princesa Dríope que va a un llac amb el seu fill. Perquè el nen no s’avorreixi, va a buscar unes flors. Però aquestes flores era la ninfa Lotis transformada.
  Al final, el que ens intenta dir el mite, jo crec, és que hem de respectar la natura, perquè poden passar coses dolentes si no cuidem la natura.
  Ave!

 18. Lua Gallen Izquierdo diu:

  Bonum Diem!

  Molt bon apunt, i molt interesant. Ha estat molt bona feina i ha ajudat a compendre.

  Vale!

 19. Ada Andiñach diu:

  Bonum diem!
  És un mite bastant depriment però m’agrada bastant.
  Tracta d’una dona, Dríope, que va al llac amb el seu fill a intentar fer corones per a les nimfes però ,al agafar les flors, no va tenir en compte que aquelles flors provenien de Lotis i aquesta, enfadada amb Dríope per haver-li arrencat flors, la va convertir en un arbre, deixant al seu marit i al seu pare plorant als seus peus i amb un fill al que només li va demanar que quan fos gran anés a veure-la.
  Salve 😀

 20. Sanae Anzaoui diu:

  Salve!!
  El mite tracta d’una dona, Dríope, que va a un llac amb el seu fill a fer corones per a les nimfes però al arrencar unes flors per què així el seu fill no s’aburrís, no va tenir en compte que aquelles flors provenien de Lotis i es va enfadadar amb Dríope per haver-li arrencat flors i la va convertir en un arbre. El mite m’ha semblat molt trist.
  Ave!!

 21. Aaron Gallegos diu:

  SALVE!
  Bon apunt i bon resum del mite de Dríope que és un personatge de la mitologia grega. Aquest mite no m’el he llegit… El dibuix està molt ben fet i es reconeix molt bé el mite.
  Els dibuixos m’encanten son molt bonics.!
  AVE!

 22. Rime Chairi diu:

  Salve!
  Els dibuixos estan molt ben fets i explica molt be i m0lt resumit el mite de Dríope i Lotis. El mite tracta d’una dona que va a fer corones amb el seu fill per les ninfes i arrenca una flor per donar-se-la al fill i Lotis representa que és la flor que va arrencar, de manera que Lotis s’enfada i coverteix a la mare en un arbre.
  És depriment però si alguna cosa no és teva no la toquis per què tot te les seves conseqüéncies, en la meva opinió.
  In proximum!

 23. Alba Moreno Mújica diu:

  Salve!
  M’agradat molt aquest mite i m’ha semblat molt interessant. Tracta d’una princesa que es diu Dríope, que un dia s’en va a la muntanya a prop d’un llac amb el seu fill. Dríope va arrencar unes flors d’un arbre per regalar-li, però aquell era la nimfa Lotis la qual es va enfadar i la va convertir en un altre arbre.
  Aquest mite representa que hem de cuidar el medi ambient i respectar-lo.

 24. Paula diu:

  Salve!
  M’ha agradat molt tant la història tan ven resumida, com els dibuixos que hi apareixen.
  El mite explica la història d’una dona amb el seu nen, que van a buscar unes flors per a les nimfes. La mare li diu al fill que jugui amb les flors sota d’un arbre i de sobte de les flors van caure gotes de sang, ja que era la nimfa Lotis transformada en flor.
  In proximum!

 25. Raül Moreno diu:

  Salve!
  El dibuix esta molt ben fet i ho explica molt bé, pero lo dolent és que aquest mite es bastant depriment. Tracta de que Dríope va amb el seu fill a un llac, Perquè el seu fill no s’aburris va començar a arrencar flors a ninfa Lotis la qual es va enfadar i la va convertir en un altre arbre.

 26. Pau López diu:

  Salve!
  M’ha semblat un molt bon apunt i uns dibuixos genials que resumeixen molt bé el mite de Dríope i Lotis. El dibuix que més m’ha agradat és l’últim, quan Dríope es transforma en arbre i el nen juga a sota seu.
  In proximum!

 27. Salve!
  Penso que els dibuixos que han fet resumeixen i representen molt bé el mite de Dríploe i Lotis. Aquest mite tracta sobre una dona que es dedicava a fer corones per les ninfes i se les donava al seu fill. Lotis s’enfada, ja que li va treure uns pètals de la flor i llavors, la ninfa convertida en flor, li comença a sortir sang. Finalment, decideix convertir-la en un arbre.
  Crec que significat medioambiental, es que deixis als éssers vius que vísquin en el seu habitat.

 28. Jordi Álvarez García diu:

  Dríope estava fent corones de flors per a les ninfes, però comet l’error d’arrancar una flor pel seu fill. Amb tanta mala sort que no era una flor normal, sinó que era la ninfa Lotis. Lotis com a venjança la tranforma en un arbre. L’únic desitj de Dríope és el que tota mare vol del seu fill, estar a prop d’ell.
  Aquest final m’ha agradat molt perquè demostra l’amor incondicional d’una mare pel seu fill.

 29. Mercè diu:

  Salve
  Aquests dibuixos resumeixen a la perfecció el mite de Dríope i Lotis: una dona que va collir unes flors de lotus amb els seu fill que no eres seves. Resulta que una d’elles era Lotis. Com a càstig, Dríope es va concertir en un arbre, i el nen es va posar sota seu a jugar.

 30. Sara Marin diu:

  Salve!
  El mite de Dríope i Lotis tracta d’una dona, Dríope, que va amb el seu fill a prop d’un llac a fer corones per les ninfes. Mentre les fa agafa algunes flors de lotus per a entretenir al nen. Resultava que la planta era Lotis transformada, i al arrencar les flors Dríope, Lotis s’enfada i la castiga transformant-la en un arbre.
  Aquest mite es una mica injust, ja que Dríope no sabia que era Lotis.
  Crec que el que vol aquesta historia és fer-nos entendre que hem de cuidar del medi ambient.

 31. Ariadna Ortiz diu:

  Salve!
  Aquest mite es molt interessant, els dibuixos estan molt ben fets i il·lustren bé la història.
  Darrere d’aquest mite crec que pot haver-hi un ensenyament: que el medi ambient s’ha de cuidar per no fer-lo mal bé.
  In proximum!

 32. Silvia Fernandez diu:

  Bonum diem!
  M’encanten els dibuixos, són molt macos!
  El resum del mite està bastant reduït, però tot i així explica molt bé el mite de Dríope i Lotis. El mite diu que una mare va a fer corones per les ninfes amb el seu fill. Quan va a arrencar una flor, cauen gotes de sang, ja que la flor és Lotis. Lotis enfadada, converteix la mare en un arbre.
  Es pot interpretar el mite de diferent maneres però crec que la més interessant és que no has d’agafar allò que no sigui teu, sobretot sense demanar permís, peruqè a vegades no saps a que t’enfrentes.

 33. Sara Pradas diu:

  Bonum diem!
  Crec que són uns dibuixus molt cratius i molt macos.
  Aquest mite tracta de que Dríope va amb el seu fill a la bora del riu per fer corenes per a les nínfes i sense voler arranca una flor de la qual aquella flor era Lotis que havia sigut transformada en ella llavors Lotis descideix convertitr a Dríope amb un arbre

 34. Oriol Simón Segura diu:

  Aquest mite tracta sobre una senyora que va al costat d’un llac per agafar flors per fer corones per a les ninfes, agafen una flor pero aquella flor era Lotis, que s’enfada i converteix a la mare en un arbre. És un mite molt bo!

 35. Nerea Judez diu:

  La nimfa Lotis s’havia transformat en un arbre per fugir d’un perseguidor.

  Dríope, la princesa, es tranforma tambe en un arbre, a causa d’haver arrancat algunes de les precioses flors de Lotis per els seus fills. Les seves últimes paraules van ser que li diguèssin al seu fill lo seeguent:
  -Digueu-li també -va pregar- que mai arrenqui flors, i que pensi que cada arbust pot ser una deessa disfressada.

  Aquest mite ens ensenya a que tots hem de cuidar el medi ambient, ja sigui desde deixar creixer una flor fins a no embrutar un riu. En cas de no colaborar-hi, tot té la seva conseqüència tard o d’hora.

  Aquest mite el trobo perfecte per ensenyar-li als nens a tractar bé el medi ambient! M’hauria agradat conéixer aquest mite quan era petita.

 36. mbonis010301 diu:

  Salve!
  El mite va d’una mare que vol fer unes corones per les ninfes, i va al costat del llac on hi han moltes flors que li poden anar bé , però una de las flors era Lotis una deesa que cuida la natura, i converteix a la dona en arbre.

  Aquest mite esta orientat en el medi ambient, per així veure la natura desde una perspectiva diferent.

  Ha estat bé poder coneixer l’historia.

  In proximum!

 37. sofi diu:

  Salve!
  Aquest mite tracta de Dríope que va al riu per fer unes corones per les nimfes, i troba una flor, un lotus, llavors s’adona que és la nimfa Lotis que es va transformar en una flor perquè li fa sang. Doncs Dríope es transforma en un arbre per fer-li sang a Lotis.

  Un mite molt interesant, els dibuixos són molt fàcil d’entendre i molt ben fets.
  Aquest mite ens parla del medi ambient i ens fa reflexionar.

 38. Alma Sánchez diu:

  Aquest mite va d’una mare que vol fer unes corones per les seves ninfes, i llavors va al llac on hi ha moltes flors maques que poden quedar boniques, però una de les flors va donar una “sorpresa ” hi era Lotis la deesa de la natura. El mite parla més que res de la natura, i fa entendre que hauríem de cuidar més el planeta.

 39. paula vidal diu:

  Aquest mite és una mica cruel, com gairebé tots els mites . Driope vol fer corones amb el seu fill i donar-lis a les ninfes . Però agafen una flor que no era normal i que tenia senyora: Lotis. Llavors aquesta ninfa la transforma en un arbre. En un arbre que sigui sempre a prop del seu fill.

 40. Rabab diu:

  Aquest mite m’agradat moltissim, tracta d’una dona que es diu Dríope, un dia s’en va a la montanya a prop d’un llac, amb intenció de fer unes corones per les ninfes.Va anar amb el seu fill en braços que encara no havia fet un any.Driope va anar arrancar flors fin d’un arbre per donarli al seu fill. Aquell arbre era la ninfa Lotis la qual es va enfadar i la va convertir en un altre arbre.
  En conclució, crec que amb aquest mite les persones podrian aprendre a respectar al medi ambient s’ha de cuidar y que si destruim un bosc això tindrà conseqüències.

 41. Aquest mite m’ha agradat, encara que és una mica trist. Tracta d’una princesa, Dríope, que va a la muntanya, en un llac amb el seu fill perquè ell no s’aborreixi estigues entretingut va agafar unes flors. Però les flors provenien de Lotis, ella enfadada amb Dríope per haver-li arrencat flors la convertí en un arbre, i al seu fill només li demanà que quan sigués gran, vagi a veure-la.

 42. Yesenia Lopera diu:

  Aquest mite es molt interessant ,el mite tracta d’una dona ‘Driope’, que va amb el seu fill a prop d’un llac a fer corones per les ninfes. Mentre les fa agafa algunes flors de lotus per a entretenir al nen. Resultava que la planta era Lotis transformada, i al arrencar les flors Dríope, Lotis s’enfada i la castiga transformant-la en un arbre.

 43. yassin el suibi diu:

  Salve!
  Penso que els dibuixos que han fet resumeixen i representen molt bé el mite de Dríploe i Lotis. Aquest mite tracta sobre una dona que es dedicava a fer corones per les ninfes i se les donava al seu fill. Lotis s’enfada, ja que li va treure uns pètals de la flor i llavors, la ninfa convertida en flor, li comença a sortir sang. Finalment, decideix convertir-la en un arbre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *