Ara va de flors!

Després de llegir la segona part de Narracions de mites clàssics, he fet aquest dibuix. Series capaç d’endevinar quin mite és? Podries explicar en comentari el mite.

Blanca Lario me fecit

Blanca Lario
4t ESO Llatí optativa 3

Aquest article s'ha publicat dins de Càstig, Déus, General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 respostes a Ara va de flors!

 1. Blanca, no sé què en diria en Vincent van Gogh però de ben segur agradaria a Ovidi el teu dibuix!

 2. Noelia Nistal diu:

  XXIV—IV—MMXV
  Bonum diem!
  Però que bé dibuixes! M’agradaria saber com ho has fet perquè el centre de l’heliotropi és molt maco i no acabo de saber com està fet!
  Bé, crec que el mite al que fa referència és el de Leucòtea i Clítie, que parla de com es va transformar Clítie, que estava enamorada del Sol, en una flor que el segueix sempre, el heliotropi.
  Salve!

 3. nais diu:

  No et podia haver quedat més bé! Felicitats!! el mite al que fa referència és el de Leucòtea i Clítie, que parla de com es va transformar Clítie, que estava enamorada del Sol, en una flor que el segueix sempre, el heliotropi.

 4. Blanca L. diu:

  Moltes gràcies Lida!

 5. Yasmina Groult diu:

  Bonumdiem!
  Blanca t’ha quedat molt bé el dibuix!
  Crec que al mite al que correspon és Leucòtea i Clítie, el qual parla de com es va transformar Clítie, que estava enamorada del Sol, en una flor que sempre el seguieix, el heliotropi.

 6. Mar Gómez diu:

  Bonum diem!
  Moltes felicitats Blanca, aquest dibuix t’ha quedat motl bé. La part de fora del centre del gira sol es fascinant.
  Aquest dibuix correspon al mite de Leucòtea i Clítie. Tracta sobre com Clítie s’enamora del Sol i per poder seguir-lo sempre es transforme en heliotropi.
  Salve!

 7. Iria Rael diu:

  Salve!
  El dibuix del mite de Leucòtea i Clítie, t’ha quedat molt bé. En el mite, Venus es venja del Sol fent que s’enamori de Leuconte , el déu s’oblida de totes les seves amant , Clítie gelosa de la jove li comenta al pare la seva relació amb el déu tergiversant el que ha passat , el pare com a càstig enterra viva la jove .El déu Sol la perdona però posa fi a la seva relació amb ella. Clítie es consumeix d’amor per ell i passa els dies al bosc dejunant i mirant al sol en tot el seu recorregut , finalment es transforma en un heliotropi però encara transformada conserva el seu amor.

 8. Blanca L. diu:

  Gràciees!!
  La circumferència la vaig fer primer amb un compàs a llapis, i després ho vaig repassar amb permanent a mà alçada.
  Vale!

 9. Chaymae Zaouaghi diu:

  Salvee!!!
  El mite al qual es refereix el dibuix és el mite de Leucòtea i Clítie, que explica que Venus havia tingut afers amorosos amb Mart, i el Sol ( Hèl·lios) li ho havia confessat a Vulcà, el seu marit. Per tant, Venus vol venjança, i decideix fer que el sòl s’enamori de la bella Leucòtoe. Així doncs, per tal de poder contemplar a la seva estimada, de vegades, surt abans o allarga les hores d’hivern.
  Una nit, entra a la cambra de Leucòtoe, prenent la forma de la seva mare, Eurínome. Demana que les deixin soles, i li revela el seu amor. Ella s’espanta, i pateix la violència del déu.
  La seva germana Clítie, que estava boja d’amor pel Sol, la delata al seu pare. Aquest enterra viva la seva filla com a càstig. El Sol, amb els seus raigs, intenta treure’n la sorra, però és massa tard. Així doncs, vessa nèctar al seu cos i aquest es desfà, sorgint una tija d’encens.
  El Sol no vol saber res de Clítie. Aquesta va estar nou dies asseguda a Terra, mirant el sol. Va quedar clavada a la terra, i es transformà en heliotropi.
  Valee!!!

 10. Hamza Zaanouni diu:

  Salve!

  T’ha quedat genial Blanca! És un gran dibuix d’un girasol.
  Aquesta il·lustració fa referència al mite de Leucòtoe i Clítie, que parla de com es va transformar Clítie, que estava enamorada del Sol, en una flor que el segueix sempre.
  Un gran treball sens dubte!

  Vale!

 11. Juls París diu:

  Salve! El dibuix és molt guai, no acabo de veure clara la part central del girasol i això bàsicament és el que m’ha cridat l’atenció.

  En el mite, Venus es venja del Sol fent que s’enamori de Leuconte , el déu s’oblida de totes les seves amant , Clítie gelosa de la jove li comenta al pare la seva relació amb el déu el que ha passat , el pare com a càstig enterra viva la jove .
  El déu Sol la perdona però posa fi a la seva relació amb ella. Clítie està molt enamorada d’ ell i passa els dies al bosc mirant al sol durant tot el dia. Finalment es transforma en un heliotropi però encara transformada conserva el seu amor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *