Arriba la primavera: A quin mite correspon aquesta flor?

És una de les plantes més populars dels jardins gràcies a les seves belles flors de colors vius i amb un intens perfum agradable.

Aquestes flors, entre les fulles, neixen a la primavera, amb l’arribada del mes de març, en forma de raïms les podrem veure i olorar en els nostres jardins i balcons. Aquestes petites inflorescències són totes elles del mateix color. N’hi ha, però, de diverses tonalitats com: el vermell, blau, taronja, rosa, groc, blanc, etc. Generalment els de color clar corresponen a flors blanques i grogues, i els de color fosc, a la resta de gammes.

Segons el llenguatge de les flors, significa constància, afecte, el goig del cor.

Podries esbrinar a quin mite correspon la següent flor que he dibuixat per a El fil del mite després de llegir la segona part de Narracions de mites clàssics?  Quina relació hi ha entre el mite i aquesta la flor ? Per què li van donar aquest nom?

Boutaina me fecit

Per cert, quin mite correspon amb la primavera?

Boutaina
4t ESO Llatí optativa 3

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

24 respostes a Arriba la primavera: A quin mite correspon aquesta flor?

 1. Mar Gómez diu:

  Bonum diem
  Felicitats Boutaina! No es gens fàcil de dibuixar aquesta flor, ho dic per experiència perquè ho vaig intentar, i a tu t’ha quedat molt bé.
  Aquesta flor correspon al mite de Jacint.
  Amb la primavera hi correspon el mite de Jacint també.
  Salve

 2. Pedro diu:

  Salve!!
  Aquesta flor, m’agrada molt. Es com molt impactnat els seus colors. M’agrada molt perque te relació amb la primavera, ja que es una estació de l’any molt agradable. I el dibui esta molt ben fet.
  Vale!!

 3. ariadnaruiz diu:

  Xairete!

  Aquesta flor correspon al mite de Jacint i naturalment s’anomena així.

  En la mitologia grega, Jacinto era un heroi, fill de *Clio i *Piero, va ser Rei de Macedònia.

  Gràcies a ell es commemora un dels principals festivals espartans. Aquest festival durava tres dies, un dia de duel per la seva mort, i els dos últims dies per celebrar el seu renaixement.

  En el mite, Jacint era un bell jove, que mantenia una relació homosexual amb el déu Apol·lo. D’acord al mite, els dos jugaven a tirar-se el disc, en això, quan li va tocar a Apol·lo, i per impressionar al seu estimat, ho va tirar amb totes les seves forces. Jacint va córrer a aconseguir-ho, per impressionar a Apol·lo, i va ser copejat pel disc i va caure al sòl i va morir.

  Un altre mite afegeix que el Déu del vent Zèfir seria el responsable de la mort de Jacint. Aquest déu hauria desviat el disc per matar a Jacint per enveja, ja que ell també estimava a Jacint, però aquest només tenia ulls per a Apol·lo. Després de la seva mort, Apol·lo va crear una flor en el seu honor, cridada Jacinto.

 4. Iria Rael diu:

  Salve!
  Aquesta flor correspon al mite de Jacint, que està al llibre narracions dels mites clàssics.
  Segons el mite, Jacinto era un jove estimat pel déu Apol·lo.
  La bellesa del noi Jacint va provocar una disputa amorosa entre Zèfir i Apol·lo. Gelós de que Jacinto hagués preferit l’amor d’Apol·lo, Céfiro desviament li dona amb la intenció de ferir i matar a Jacinto. No obstant això, Apol·lo no va permetre, el déu dels morts, reclamés al noi; de la sang vessada del jove fer brollar una flor, el Jacint. Segons la versió d’Ovidi, les llàgrimes d’Apol·lo van caure sobre els pètals de la flor i la van convertir en una senyal de dol.
  Per cert el dibuix a quedat molt bé!

 5. nais diu:

  Aquesta flor correspon al mite de Jacint i naturalment s’anomena així.

  En la mitologia grega, Jacint era un heroi, fill de *Clio i *Piero, va ser Rei de Macedònia. Ha quedat molt bé dibuixada .

 6. Yasmina Groult diu:

  Bonumdiem!!
  T’ha quedat molt bé el dibuix Boutaina!
  Aquest dibuix correspon al mite de Jacint:
  Jacint era un jove estimat pel déu Apol·lo.
  La bellesa del noi Jacint va provocar una disputa amorosa entre Zèfir i Apol·lo. Gelós de que Jacint hagués preferit l’amor d’Apol·lo, Céfiro desviament li dona amb la intenció de ferir i matar a Jacint. No obstant això, Apol·lo no va permetre, el déu dels morts, reclamés al noi; de la sang vessada del jove fer brollar una flor, el Jacint. Segons la versió d’Ovidi, les llàgrimes d’Apol·lo van caure sobre els pètals de la flor i la van convertir en una senyal de dol.

 7. Noelia Nistal diu:

  XXIX—III—MMX
  Bonum diem!
  Què maco! M’encanten aquestes flors perquè són molt alegres i em recorden que estem a la època més bonica de l’any!
  Bé doncs aquesta flor tant maca que ens ha dibuixat la Boutaina és el jacint i, òbviament, correspon al mite de Jacint, que em sembla que a més va ser el que ella va explicar a classe, i parla de què Jacint va agafar imprudentment un disc que va acabar anant cap el seu rostre; ferida incurable, no hi havia res a fer, i Apol·lo va dir-li a Jacint mentre es moria que el transformaria en una flor d’un gènere nou perquè havia estat ell el causant de la seva ferida de mort. I així va ser com va aparèixer aquesta maquíssima flor tant plena de color!
  Salve!

 8. Hamza Zaanouni diu:

  Salve!

  Està clar que sóc l’únic que no sap dibuixar! Quina il·lustració més ben feta!
  Aquesta flor correspon al mite de Jacint. Personalment crec que es una flor bastant bonica i què costa de dibuixar, enhorabona per el teu treball.

  Vale!

 9. Lua Gallen Izquierdo diu:

  Bonum DIem!
  No es gens fàcil dibuixar aquesta flor i esta molt be feta. Aquesta flor correspon al mite de Jacint. És una flor molt maca.

  Vale!

 10. Carmen diu:

  Clarament, aquesta flor és del mite de Jacint que va aparèixer per la mort d’ell a causa dels gels de Zèfir

 11. Carlos Garcia diu:

  La flor és al mite de Jacint. És una flor bastant bonica i un treball perfecte

 12. Miguel Ángel Valdivieso diu:

  Bonum diem!
  La flor és un jacint, que correspon al mite del mateix nom. Jacint, ferit mentre jugava amb el seu amant, el déu Apol·lo, a tir amb disc, va morir. Febos, lamentant-se, el converteix en una nova planta, el jacint.
  Vale!

 13. Aaron Gallegos diu:

  Salve!
  Aquesta flor correspon al mite de Jacint i naturalment s’anomena així.
  Molt bon dibuix.

 14. Anna Bagaria diu:

  Bonum diem!
  Aquest dibuix correspon al mite de Jacint. El que passa en aquest mite és que Apol·lo i Jacint mantenien una relació homosexual i un dia, jugaven a llençar el disc i quan va ser el torn d’Apol·lo el va llençar amb totes les seves forces per impressionar Jacint però quan aquest va córrer per agafar-lo, el disc el va colpejar fins a provocar-li la mort.
  Vale!

 15. Sanae Anzaoui diu:

  Salve!
  Correspon al mite de Jacint, ell era un jove estimat pel déu Apol·lo.
  En el mite, Jacint era un bell jove, que mantenia una relació homosexual amb el déu Apol·lo. Els dos jugaven a tirar-se el disc , quan li va tocar a Apol·lo, i per impressionar al seu estimat, ho va tirar amb totes les seves forces. Jacint va córrer a aconseguir-ho, per impressionar a Apol·lo, i va ser copejat pel disc i va caure al sòl i va morir.
  Ave!

 16. Soukaina Agharbi diu:

  Salue!
  Aquesta flor correspon al mite de Jacint, que està al llibre narracions dels mites clàssics.
  Segons el mite, Jacinto era un jove estimat pel déu Apol·lo.
  La bellesa del noi Jacint va provocar una baralla amorosa entre Zèfir i Apol·lo.
  Apol·lo va dir-li a Jacint mentre es moria que el transformaria en una flor d’un gènere nou perquè havia estat ell el causant de la seva ferida de mort. I així va ser com va aparèixer aquesta maquíssima flor tant plena de color!

 17. Maryama diu:

  Bonum diem!
  M’han encantat aquestes flors, són molt boniques a part de que són molt alegres. Aquesta flor és el jacint i, correspon al mite de Jacint. Aquest mite parla de què Jacint va agafar imprudentment un disc que va acabar anant cap el seu rostre; ferida incurable, no hi havia res a fer, i Apol·lo va dir-li a Jacint mentre es moria que el transformaria en una flor d’un gènere nou perquè havia estat ell el causant de la seva ferida de mort. I així va ser com va aparèixer aquesta flor.

 18. Soukaina Anzaoui Anzaoui diu:

  M’ha agradat molt el dibuix de la meva germana, estan molt ben dibuixades el Jacint.
  Aquesta flor , representa el mite de Jacint, com les seves flors.
  El que va passar en aquest mite va ser quan va agafar imprudentment un disc que va acabar anant cap el seu rostre i Apol·lo va dir-li a Jacint mentre es moria que el transformaria en una flor d’un gènere nou perquè havia estat ell el causant de la seva ferida de mort i és com va desaparèixer aquesta maravillosa flor.

 19. Jennifer diu:

  Salve,
  Aquesta flor correspon al mite de Jacint.
  Jacint va agafar imprudentment un disc que va acabar anant cap el seu rostre i el va provocar una ferida incurable, no hi havia res a fer, i Apol·lo va dir-li a Jacint mentre es moria que el transformaria en una flor d’un gènere nou perquè havia estat ell el causant de la seva ferida de mort. I així va ser com va aparèixer aquesta maquíssima flor, el jacint.

 20. Yasmina Groult diu:

  Bonumdiem!!
  T’ha quedat molt bé el dibuix Boutaina!
  Aquest dibuix correspon al mite de Jacint:
  Jacint era un jove estimat pel déu Apol·lo.
  La bellesa del noi Jacint va provocar una disputa amorosa entre Zèfir i Apol·lo. Gelós de que Jacint hagués preferit l’amor d’Apol·lo, Céfiro desviament li dona amb la intenció de ferir i matar a Jacint. No obstant això, Apol·lo no va permetre, el déu dels morts, reclamés al noi; de la sang vessada del jove fer brollar una flor, el Jacint. Segons la versió d’Ovidi, les llàgrimes d’Apol·lo van caure sobre els pètals de la flor i la van convertir en una senyal de dol.

 21. Leila Díaz Chiheb diu:

  Bonum diem!

  Aquestarepresenta el mite de Jacint.

 22. Leila Díaz Chiheb diu:

  Bonum diem!

  Aquesta flor representa el mite de Jacint.

 23. Ada Andiñach Cantón diu:

  Bonum diem!!!
  La flor dibuixada correspon al mite de Jacint
  Segons el mite, Jacint era un jove estimat pel déu Apol·lo.
  La bellesa del noi Jacint va provocar una disputa amorosa entre Zèfir i Apol·lo. Gelós de que Jacint hagués preferit l’amor d’Apol·lo, Zèfir intenta venjar-se amb la intenció de ferir i matar a Jacint. Malgrat això Apol·lo no va permetre que el déu dels morts reclamés al noi i de la sang vessada del jove fer brollar una flor, el Jacint. Segons la versió d’Ovidi, les llàgrimes d’Apol·lo van caure sobre els pètals de la flor i la van convertir en una senyal de dol.
  Salve 😀

 24. Alba Zarcos diu:

  Bonum diem!

  La flor clarament és un jacint i correspon al mite de Jacint, com es diu la mateixa flor.
  El mite tracta sobre que Jacint mentres jugava amb Apol·lo, va morir i així Febos el converteix en una nova planta, el jacint.
  Ave!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *