A quin mite correspon aquest arbre?

És un arbre llarg i estret. Les seves branques estan molt acostades al tronc i pot arribar a fer fins a 30 metres d’alçada. Les fulles són petites i atapeïdes entre elles, de color verd fosc. Té un tipus de fusta dura i de llarga durada. Les llavors tenen forma de pinya arrodonida, amb una mena d’escames dures que les protegeixen.

Aquest arbre floreix entre els mesos de març i abril, i dóna el seu fruit a la tardor.

Simbolitza la unió entre el cel i la terra. Tant el seu tronc com les seves arrels s’alcen i baixen cap el centre de la terra. Per la seva llargada i verdor persistent, es diu ” l’arbre de la vida “.

Sabries dir, a quin mite correspon aquest arbre que he dibuixat ad hoc ? Quina relació hi ha entre el mite i aquest arbre ? Saps per què li van donar aquest nom? De ben segur, ho sabràs si ja has llegit la segona part de Narracions de mites clàssics!

Alexia me fecit
Alexia Àlvarez
4t ESO Llatí opt. 3

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

29 respostes a A quin mite correspon aquest arbre?

 1. Mar Gómez diu:

  Bonum diem
  Moltes felicitats Alexia, t’ha quedat un apunt molt bo.
  Si les meves deduccions no son dolentes el teu dibuix es la representació d’un xiprer. Del mite de Ciparissus.
  Segons el llibre a aquest arbre sel considera l’arbre de la tristesa per allò de que estava tan trist que va demanar que el convertís en un arbre i per aixó aquest arbre es tan alt, perquè se suposa que es pot ”comunicar” amb el cel… No se ben bé si es cert tot això.
  In proximum

 2. Pedro Sánchez diu:

  Salve!!
  Aquest arbre si no m’equivoco crec que es diu “anchico”. La veritat es que es un arbre molt alt, i te com unes boletes petites que estan molt dures. Aquesta arbre no m’agrada molt per la meva part.
  Vale!!

 3. ariadnaruiz diu:

  Xairete!

  El dibuix representa l’arbre del xiprer. Del mite Ciparís.
  En la mitologia grega, un mite ambientat en Quios parla de Ciparís, un jove noi fill de Télef, descendent d’Hèracles, que va ser un dels amants del déu Apol·lo. Es tracta d’un mite d’època hel·lenística, que també apareix en la literatura llatina i en diversos frescs de la ciutat romana de Pompeya.

  Segons el mite, Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error el noi va matar al seu cérvol domesticat, un bell animal amb astes d’or i garlandes de pedres precioses. Tant va ser el seu dol i dolor que va demanar al déu Apol·lo que li permetés plorar-ho per sempre. El déu va acceptar la seva súplica i ho va convertir en xiprer, arbre relacionat amb el duel i el dolor pels sers estimats.

 4. Iria Rael diu:

  Salve!
  He trobat molt difícil esbrinar a quin mite pertany aquest arbre, ja que és molt típic. Per cert molt bon dibuix!
  Pertany al mite de Ciparís, Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error el noi va matar al seu cérvol domesticat, un bell animal amb astes d’or i garlandes de pedres precioses. Tant va ser el seu dol i dolor que va demanar al déu Apol·lo que li permetés plorar-ho per sempre. El déu va acceptar la seva súplica i ho va convertir en xiprer, arbre relacionat amb el duel i el dolor pels sers estimats.

 5. nais diu:

  El dibuix representa l’arbre del xiprer,del mite Ciparís. Pertany al mite de Ciparís, Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error el noi va matar al seu cérvol domesticat, un bell animal amb astes d’or i garlandes de pedres precioses.

 6. Liana Franchesca diu:

  Bonum diem!

  Molt bon treball Alexia!
  Aquest arbre per la explicació que es dona d’ell i el dibuix, es pot observar que es tracta d’un xiprer, i correspon al mite Ciparís.

  En la mitologia, Ciparis era un jove que va ser un dels amants del déu Apol·lo.
  Apol·lo va regalar unes fletxes a Ciparís i ell emocionat, les va voler provar. Mentre caçava, sense voler, va matar la seva mascota, un cérvol. Estava Adolorit i va demanar als déus que l’ajudessin a plorar sempre la mort d’aquell bell cérvol i Apol·lo el va convertir en un xiprer, per això es diu que el xiprer representa tristesa o dolor.

  Vale!

 7. Noelia Nistal diu:

  XXIV—IV—MMXV
  Bonum diem!
  Estem plens d’artistes en aquest institut! El dibuix és molt maco i es pot veure que clarament és un xiprer i, per tant, es tractarà del mite de Ciparissus, que sense voler va matar, amb una javelina afilada, un cérvol que estimava moltíssim. Apol·lo, en va, va consolar-lo, però ell va demanar-li que el transformés, i ell no va tenir més remei que fer-li cas, i va jurar-li que sempre el ploraria. Un mite trist, però que simbolitza molt l’amistat i l’amor.
  Salve!

 8. Yasmina Groult diu:

  Bonumdiem!
  Molt bon apunt Alexia. El dibuix representa l’arbre del xiprer. Del mite Ciparís. Al mite, Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error va matar al seu cérvol domesticat. Tant va ser el seu dol i dolor que va demanar al déu Apol·lo que li permetés plorar-ho per sempre. El déu va acceptar i el va convertir en xiprer. M’ha agradat molt el dibuix! Molt ben fet!
  VALEE

 9. Retroenllaç: Què li passa a Ciparissus? | El fil del mite grec

 10. Boutaina Anza diu:

  Salve !

  Felicitats pel treball ja que està molt ben dibuixat el xipre que es representa en el mite de Ciparís. Aquest mite em sembla molt bonic ja que mostra el dolor i el penediment de Ciparís davant la pèrdua d’un ésser molt estimat, que en aquest cas, és el cérvol , un dels seus animals de companyia.
  Segons el mite, Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error el noi va matar el seu cérvol domesticat. Tant va ser el seu dol i dolor que va demanar al déu Apol·lo que li permetés plorar per sempre. El déu li va fer cas i el va convertir en un xiprer.

  Vale…

 11. Hamza Zaanouni diu:

  Salve!

  Alèxia, estàs feta tota una artista! Quina il·lustració!
  En el dibuix és veu un xiprer, al mite de Ciparís, Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error el noi va matar al seu cérvol, un bell animal amb astes d’or i garlandes de pedres precioses. Tant va ser el seu dolor i la seva penúria, que va demanar al déu Apol·lo que li deixes plorar-ho per sempre. El déu va acceptar la seva súplica i el va convertir en un xiprer.

  Vale!

 12. Lua Gallen Izquierdo diu:

  Salve!
  Els dibuixos estan molt bé! Es molt bona feina i es veu molt be represantat tot.

  AVE!

 13. Ada Andiñach Cantón diu:

  És un dibuix l’arbre del xiprer del mite Ciparissus.
  Segons el mite, Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error el noi va matar al seu cérvol domesticat, un bell animal amb astes d’or i garlandes de pedres precioses. Tant va ser el seu dol i dolor que va demanar al déu Apol·lo que li permetés plorar-ho per sempre. El déu va acceptar la seva súplica i el va convertir en xiprer, arbre relacionat amb el dol i el dolor pels sers estimats.

 14. Carmen diu:

  El dibuix està molt bé, aquest mite és el de Ciparís, m’ha agradat molt aquest mite ja que es veu els sentiments que té ell cap a l’animal.

 15. Carlos Garcia diu:

  Molt bon dibuix Alexia.
  És un dibuix d’un xiprer, en el mite de Ciparís. La història diu que Apolo va regalar a Ciparís una arma de caça. Sense voler va matar el bonic cèrvol. Tant va ser el seu dolor que li va demanar a Apolo que li deixes plorar. El deu va dir que si i el convertí en un xiprer.

 16. Miguel Ángel Valdivieso diu:

  Bonum diem!
  El dibuix correspon al xiprer, del mite de Ciparissus. Ciparissus, després d’haver matat el seu cèrvol amb una javelina regalada pel seu amant, el déu Apol·lo, demana que el deixi lamentar-se per sempre més. Apol·lo, amb pena, ho acceptà i el convertí en xiprer, arbre típic dels cementiris, perquè representa tristesa i dolor.
  Vale!

 17. Aaron Gallegos diu:

  Bonum diem
  Aquest dibuix representa l’arbre del xiprer,del mite Ciparís. Pertany al mite de Ciparís, Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error el noi va matar al seu cérvol domesticat, un bell animal amb astes d’or i garlandes de pedres precioses.

 18. Anna Bagaria diu:

  Bonum diem!
  El dibuix representa el xiprer del mite de Ciparissus. Aquest mite m’ha agradat molt ja que mostra el seu dolor i la seva tristesa al haver comés un error matant al cèrvol i demana al déu Apol·lo que el deixi plorar per sempre i el converteix en un xiprer.
  Vale!

 19. Sanae Anzaoui diu:

  Salve!
  Representa l’arbre del xiprer,del mite Ciparís, pertany al mite de Ciparís, Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error el noi va matar al seu cérvol domesticat, un animal amb astes d’or i garlandes de pedres precioses.
  Ave!

 20. Marta Roman diu:

  Bonnum Diem!
  Aquest dibuix pertany al mite de ciparís, El deu Apol·lo converteix a ciparís en un xiprer per poder plorar per sempre que va matar a un cèrvol.

 21. Soukaina Agharbi diu:

  Bonum diem!
  Moltes felicitats Alexia, t’ha quedat un apunt molt bo.
  Com he pogut veure el teu dibuix es la representació d’un xiprer. Del mite de Ciparissus.
  Segons el llibre aquest es l’ arbre de la tristesa.
  Segons el mite, Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error el noi va matar al seu cérvol domesticat, un bell animal amb astes d’or i garlandes de pedres precioses. Tant va ser el seu dol i dolor que va demanar al déu Apol·lo que li permetés plorar-ho per sempre. El déu va acceptar la seva súplica i ho va convertir en xiprer, arbre relacionat amb el duel i el dolor pels sers estimats.
  In proximum!

 22. Maryama diu:

  Bonnum diem!
  Aquest arbre és un dibuix del mite Ciparissus, i l’arbre és diu Xiprer.
  El mite tracta de Ciparissus, que sense voler mata, amb una javelina afilada, a un cérvol que estimava. Apol·lo, en va, va consolar-lo, però ell va demanar-li que el transformés peruqe els seu dolor era molt gran, i ell no va tenir més remei que fer-li cas, i va jurar-li que sempre el ploraria. És un mite una mica trist.
  Salve!

 23. Soukaina Anzaoui Anzaoui diu:

  El dibuix representa el xiprer del mite de Ciparissus i l’arbre Xiprer.
  Li va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error va matar al seu cérvol domesticat. Tant va ser el seu dol i dolor que va demanar al déu Apol·lo que li permetés plorar-ho per sempre. El déu va acceptar i el va convertir en xiprer.

 24. Jennifer diu:

  Salve!
  El dibuix correspon al xiprer, del mite de Ciparissus.
  Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error el noi va matar al seu cérvol domesticat i mostra el seu dolor i la seva tristesa per això demana al déu Apol·lo que el deixi plorar per sempre i el converteix en un xiprer.
  Ave.

 25. Yasmina Groult diu:

  Bonumdiem!
  Molt bon apunt Alexia. El dibuix representa l’arbre del xiprer. Del mite Ciparís. Al mite, Apol·lo va regalar a Ciparís una javelina per caçar, però per error va matar al seu cérvol domesticat. Tant va ser el seu dol i dolor que va demanar al déu Apol·lo que li permetés plorar-ho per sempre. El déu va acceptar i el va convertir en xiprer. M’ha agradat molt el dibuix! Molt ben fet!
  VALEE

 26. Leila Díaz Chiheb diu:

  Bonnum diem!

  Aquesta obre pertany al mite del ciparissus.
  El dibuix és bonic.

 27. Ouassime Essabahi Anzaoui diu:

  SALVE!
  Aquesta obre sembla que pertany al mite de ciparissus.
  AVE!

 28. Ada Andiñach Cantón diu:

  Bonum diem!
  El dibuix correspon al xiprer i és del mite de Ciparissus. Ciparissus va matar el seu cérvol amb una llança que li va regalar el seu amant (el déu Apol·lo). Ell ,arrepentit, va demanar un càstig pel que va fer. Apol·lo va fer la seva petició realitat i el va convertir en xiprer, que, avui en dia, s’ha convertit en l’arbre típic dels cementiris ja que representa la tristesa i el dolor.
  Salve 😀

 29. Alba Zarcos diu:

  Bonum diem!
  Aquest dibuix correspon al arbre xiprer, del mite de Ciparissus, a continuació d’haver-hi matat el seu cèrvol amb la javelina que li va regalar el seu amant, Apol·lo trist, el converteix en xiprer, és un arbre que està molt els cementeris ja que transmet tristesa i dolor.
  Ave!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *