Cassandra

Molta gent no coneix l’existència d’aquest personatge mitològic, però no per això vol dir que no sigui tan important.

En la mitologia grega, Cassandra (en grec, Κασσάνδρα) era filla d’Hècuba i Príam, rei de Troia.

Aquí us deixem una presentació amb tota la informació sobre aquest personatge i us demanem ajut per ampliar-lo amb les seves referències en l’actualitat.

Per què endevinava el futur i, tot i dir la veritat, no era creguda? Qui la va perseguir i violar a Troia?

En coneixeu més pervivència? Quina és la síndrome de Cassandra?

Rebeca Barroso García i Ana Mª Falcón Durán
2n de Batxillerat Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de Amor no correspost, General, Pervivència, Venjança i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 respostes a Cassandra

 1. Retroenllaç: Cassandra | El fil del mite grec | Cultura Cl&a...

 2. Marta Galllardo diu:

  Xaipe!

  Molt bon apunt! Les vostres presentacions són sempre molt maques, i teniu raó, poca gent coneix el personatge de Cassandra.
  Apol·lo es va enamorar d’ella i li va concedir el do de predir el futur a canvi de un casament entre ells, ja que va enamorar-se de Cassandra. Aquesta, quan ja tenia el do desitjat concedit, va refusar casar-se amb ell i Apol·lo, com a venjança, va maleir-la de tal manera que ningú mai se la creies.
  Així doncs, Cassandra va preveure la destrucció de Troia però no va poder evitar-la per la maledicció que Apol·lo li havia fet.
  Com a pervivència deixo una cançó que he trobat del cantautor Ismael Serrano que parla d’aquest mite:

 3. barraca.roser diu:

  χαιρε!
  Felicitats per el treball Rebeca i Ana! Cassandra era una endevina que va ser condemnada per Apol·lo a que ningú creiés en les seves prediccions quan el va rebutjar.
  Aquesta maledicció va prendre renom en la guerra de Troya quan Cassandra va advertir que no acceptessin el cavall de fusta ja que s’hi trobaven guerrers a l’interior i que aquest fet acabaria amb la destrucció de la ciutat de Troya. Tal com diu la llegenda, ningú la va creure i acceptaren el regal. Finalment es va demostrar que les prediccions de Cassandra eren certes i que la seva advertència era certa.

 4. Raül Àlvarez diu:

  Χαιρετε,
  La veritat és que no sabia pas qui era Cassandra fins ara, deu ser una gran tortura això de saber exactament el que passarà, però no tenir a ningú que et cregui. Per altre banda, l’any passat vaig tenir que veure Cassandra’s Dream a ètica, encara que no veig massa clara la relació amb el mite, clar que no me n’enrecordo de gairebé res. Bon treball!

 5. thiriet.carlos diu:

  Χαιρετε,
  Sincerament, no em sonava molt el nom de Cassandra, i aquest apunt m’ha ajudat a conèixer la seva interessant història. Cassandra va fer un pacte am el déu Apol·lo, protector de la ciutat de Troia (d’on ella provenia), en el qual li oferia relacions carnals a canvi de tenir poders vidents. Com que Cassandra no va voler continuar tenint sexe amb el déu després de què aquest li donés el do de la profetització, aquest la va condemnar a que ningú creiés les seves profecies.

 6. Hamza Zaanouni diu:

  Salve!

  El nom de Cassandra l’escolto molt últimament, i classe sobretot, i crec que es un mite que incita a aprendre’l. Aquesta sacerdotessa de Troia que servia a Apol·lo es pot relacionar amb la vida d’avui dia.

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *