Els amors d’Hèracles

Com ja sabeu Hèracles (Hèrcules, en llatí) va ser un heroi molt important i conegut tant en la mitologia grega com en la mitologia romana. En aquest apunt explico els diferents amors d’Hèracles ja que va tenir moltes relacions amb moltes dones com el cas que en una nit va tenir relacions amb 50 dones diferents amb qui va concebre cinquanta fills.

Què n’opineu? Era ben forçut aquest heroi i tot un seductor, veritat?

Alina Roman
Batxillerat Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de General, Herois i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Els amors d’Hèracles

 1. Retroenllaç: Els amors d’Hèracles | El fil del ...

 2. Judit Gimenez diu:

  Hèracles era fill de Zeus i Alcmena i, per tant, era un semidéu. Com ja sabem després de llegir aquest apunt, Zeus va tenir moltíssimes amants. Així doncs, Alcmena gelosa va intentar matar Hèracles en diverses ocasions des de ben petit. De nadó el va voler matar amb dues serps pero era tan fort que les va matar i va jugar amb elles, i de més gran ella el va fer tornar boig de manera que aquest va matar la seva família, la seva dona que era una filla del rei Creont i es deia Mègara i als seus 3 fills. Va acceptar qualsevol tasca per tal de ser castigat. Així sorgiren les conegudes 12 tasques d’Hèracles.
  Una altra de les dones d’Hèracles fou Òmfale, que l’obliga a vestir-se com una dona i el va fer esclau en un principi i acaba casant-se amb ell.
  Íole, filla d’Èurit, va ser pretesa per Hèracles pero el pare no li va cedir la mà de la seva filla. Deianira, dona d’Hèracles, es va posar gelosa i li va posar la capa amb la sang del centaure a Hèracles de manera que va morir cremat.
  Febe, filla de Zeus i Hera i deessa de la juventud, també es casà amb Hèracles i tingueren 2 fills.
  Finalment, Hèracles també és conegut per haver seduït i deixat embarassades 50 dones, filles del rei Tespi, en una sola nit.

 3. Raül Àlvarez diu:

  Χαιρετε,
  De tots els semideus o entitats de la mitologia grega, Hèracles, sens dubte, és el més conegut de tots. Segurament deu ser per Disney, però em pregunto si serà també per algun altre motiu. A part d’això, es podria dir que Hèracles va ser el Don Juan de Grècia. Bon treball!

 4. Iria Rael diu:

  Χαιρετε!!
  Penso que Hèracles ha sigut un dels herois més importants de la mitologia grega, tan pels seus treballs com per els seus amors com destaqueu al vostre apunt. Algunes de les dones de Hèracles són Megara, Ónfale, Hebe, Deianira..
  Jo només en coneixia Megara, que és la més conegudaja que el rei tebano Creonte li va recompensar atorgant-li la mà de la seva filla , la princesa Mègara, amb la qual va tenir diversos fills!!

 5. thiriet.carlos diu:

  Χαιρετε,
  La veritat és que sabia que Heracles va estar cassat, i que per la bojeria que li va provocar Hera va matar els seus propis fills. Com a càstig, va haver de realitzar els dotze treballs, però no sabia que va tenir més amants, i es veu que van ser moltíssimes. Crec el fet de ser un heroi tan important li facilitava les coses a l’hora de seduir a una dona.

 6. Retroenllaç: El jardí de les Hespèrides, l’onzè treball d’Hèrcules | El fil del mite grec

 7. Retroenllaç: El cicle Peloponnesi | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *