Qui és Medusa?

Medusa és un personatge molt important dins de la mitologia grega. L’única mortal de les tres Gòrgones (filles de Forcis i Ceto). Medusa és la Gòrgona per excel·lència i se li pot dir Gòrgona o Medusa.
Les Gòrgones habitaven a l’extrem Occident, prop del regne dels morts. Els seus caps estaven poblats per serps, tenien ullals de senglar, mans de bronze i unes daurades ales que els permetien volar. Dels seus penetrants ulls sortien espurnes i el mite diu que qui la mirava, es convertia en pedra.

Powered by emaze

Ara que ja coneixeu el mite de medusa.Què us sembla?

Abigail Quiñones
1r Batx. Grec

Aquest article s'ha publicat dins de General, Monstres, Pervivència i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Qui és Medusa?

 1. Retroenllaç: Quedar-se de pedra | L'univers clàssic dels nostres mots

 2. Retroenllaç: L’EMPREMTA D’ORFEU » La mirada de Medusa de Los Guardians del Pont

 3. Retroenllaç: L’EMPREMTA D’ORFEU » La mirada de Medusa de Los Guardians del Pont

 4. Abril Ramos i Aran diu:

  Xaipete!

  Ostres, Abigail!

  M’ha agradat molt com has explicat en aquest Emaze la seva història. Felicitats per aquesta gran feina.

 5. Iria Rael diu:

  Xαiρετε!!
  La veritat Abigail que és un treball molt complet, jo en sabia poques coses de Medusa com que era un monstre femení de la mitologia grega, que convertia en pedra a aquells que la miraven fixament als ulls, sobretot perquè s’han fet moltes películes sobre ella.
  Va ser decapitada per Perseu , qui després va usar el seu cap com arma2 fins que la va donar a la deessa Atenea perquè la posés al seu escut , l’égida . Des de l’antiguitat clàssica, la imatge del cap de Medusa apareix representada en l’artefacte que allunya el mal conegut com Gorgoneion.

 6. Retroenllaç: L’extensa pervivència dels mites en l’art | El fil del mite grec

 7. Retroenllaç: Referents de Medusa | Aracne fila i fila

 8. Retroenllaç: La ciutat dels morts d’Iluro | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *