Les estacions segons la mitologia grega

Aquesta presentació va sobre com els grecs explicaven les estacions gregues i a partir de quin mite ho feien.

Espero que us agradi i que em deixeu un comentari.

Mireia Gil Tutusaus
2n Batx. C

Aquest article s'ha publicat dins de Déus, General, Rapte d'amor i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Les estacions segons la mitologia grega

 1. falcon.ana diu:

  Xaipete!

  Molt bon treball, Mireia, has fet una molt bona presentació. La veritat és que no sabia com els grecs explicaven les estacions i quins mites utilitzaven per fer-ho. És curiós veure com tot esta relacionat. També em sembla que la foto de la portada és molt encertada i t’ha quedat molt bonica.

 2. Alina Roman diu:

  Xaipete!

  Molt interessant l’article! Coneixia el mite de Persèfone i Hades i la veritat es que és molt interessant la forma en què expliquen els grecs les estacions de l’any . El mite de Pèrsefone diu que ella va ser raptada per el seu oncle Hades i que per tant la terra ja no floria i tot era molt apagat per tant dóna lloc a l’hivern i la tardor quan les fulles cauen i tot es torna gris i blanc per la neu i per tant les collites i tot no hi seràn i a la primavera i a l’estiu Persèfone tornàva a la Terra on donàva pas a la primavera i a l’estiu on tot floria i tornàva a haver-hi vida. El mite de Persèfone m’agarada molt , aquesta jove que és molt innocent (filla de Zeus i Demèter ) que va ser enganyada pel seu oncle per tal de estar 6 mesos a l’inframón i 6 mesos a la Terra.

 3. Mariona Sabanés diu:

  M’ha agradat molt la presentació. L’únic que sabia era que els déus tenien relació amb el temps (si hi havien trons era que estaben enfadats i quan feia bon temps era perquè no ho estaven, es clar), peró amb aquesta presentació n’he aprés que hi ha també mites relacionats amb el temps, com per exemple el mite del Segrest de Perséfone, que és molt curiós.

 4. barraca.roser diu:

  χαιρε!
  La veritat és que el mite del rapte de Perséfone és un dels que sempre m’ha agradat més. Sobretot per la manera en què intenten explicar el canvi d’estacions i és que els grecs amb la seva mitologia ho tenien tot ben lligat per donar respostes a les preguntes en les que no tenien la suficient tecnologia per comprendre. La mitologia grecorromana és un clar exemple del voler saber que caracteritza a la humanitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *