Ben aviat arribarà la primavera i és hora de revisar la pervivència del mite clàssic en les nostres plantes! És un treball col·laboratiu i cooperatiu, fet després de la lectura de Narracions de mites clàssics i que també trobareu al meu treball sobre les Metamorfosis d’Ovidi.
Què us ha semblat? Quin us ha agradat més? Coneixeu poemes, llegendes, obres d’art, peces de música, pel·lícules… que continuïn amb el fil d’aquests mites? M’ajudeu a ampliar la meva recerca i la feu vostra?
Imad Tmara
1r Batx. Grec i Llatí
Salve.
Enhorabona. Un Google Drive molt ben elaborat. La portada del treball és molt adient al tema. De fet, jo vaig llegir Narracions de mites clàssics i recordo especialment el mite d’Adonis o el de Jacint.
Vale.
Bonum diem!
M’ha semblat una presentació molt curiosa i interessant. No tenia ni idea de la majoria de coses que explica i m’ha agradat poder assebentar-me. Molt bona feina, felicitats!
Està molt xulo! La flor que més m’ha agradat ha sigut el Lotus Uliginosus, el seu color és molt bonic!
Bonum diem!
Molt bona presentació. Coneixia la majoria de plantes, però de mites, cap. M’agradat informar-me i saber-ho. És molt interessant!
Bonum Diem!
M’ha semblat una presentacio molt interesant, es un treball que esta fet amb molt esforç.
No coneixia gaires plantes de les que surtien a la presentació, pero la diapositiva que explicava el mite del gira-sol és el que m’ha agradat mes.
Molt bon treball!
VALE:)
Bonum diem!
M’ha semblat un treball molt ben elaborat i es nota que te molt de treball per darrere. La que m’ha agradat més es Narcis. La veritat que esta molt be i que la Imad es mereix una gran consideració.
Xaipe!
L’any passat vam llegir el llibre de Narracions de mites clàssics i recordava alguns però no tots, i ara, llegint-los m’han vingut la majoria a la memòria. Molt ben fet!
Salve!
Felicitats per aquest treball i felicitar a tots als que ho han fet. El tema aquest de les plantes m’agrada molt i no sabia que tenien origen mitlògic. Són plantes que coneixia i d’altres que no però ara ja se que provenen d’origen mitològic. M’ha agradat molt el treball.
Xaipete!!! 🙂
M’ha semblat un treball molt bé realitzat i molt original. Enhorabona!!!!!
Salve!
Molt bon treball Imad! Jo coneixía la majoria de plantes, pero no tenia nidea que hi havia un mite sobre cada planta, m’ha semblat una presentació molt completa e interessant, felicitats Imad!
Salve!
Felicitats Imad per aquest treball! m’ha semblat molt interessant, perquè coneixia la majoria de plantes però no els seus mites.
Vale!
Salve,
Es nota que t’ho has treballat molt i els mites són molt interessants, personalment, els que més m’agraden són el del xiprer i el del roure, la meva felicitació per la Imad per fer un treball tan ben fet.
Vale!!
salve!
Imad molt bon treball! És un tema molt interessant, ja que coneixia a quasi totes les plantes, però no sabia que tenien un origen mitològic. El drive està molt ben elaborat, enhorabona!
Bonum diem!
M’ha semblat un treball bastant enginiós i es nota que s’ha tingut que treballar molt per fer-lo. La que més m’ha agradat és Narcis. Jo considero que esta molt bé i que la Imad es mereix una importancia notable.
Bonum Diem!!
M’ha semblat una presentació molt interesant. Coneixia les plantes, però no els seus mites.
Felcitats!
Salve!
Amb sembla una publicació molt interessant no em puc imaginar que hi hagi tantes plantes d’origen Llatí. M’agradat més el Narcís i també el Lotus i l’ Anemone. Si, algún conec. Felicitats Imad!
Ave!
Salve!
Molt bona feina! Es nota que ha hagut treball al darrera. No sabia moltes de les plantes ni tampoc els seus mites!
Salve!
És una presentació molt treballada i amb molta informació! No pensava que hi havia tantes plantes amb mites. La flor que m’ha agradat més ha estat el Narcís, tant com la planta, com el mite.
Bona feina!
Salve,
M’ha agradat molt la presentació, no tenia ni idea de que hi hagués tantes plantes i arbres amb origen llatí, i el més interessant, els mites, que m’han encantat. Felicitats.
Vale!
Bonum diem!
Esta ben fet m’ha agradat més la planta, el Narcís és una planta molt maca i aquell color groc claret és molt maco.
Esta molt ben fet us felicitu!!!
Valete! 🙂
M’ha semblat una bona presentació i molt elaborada. La que més m’ha agradat a sigut el Gira-Sol. No tenia ni idea de que algunes flors o plantes vinguessin del llatí.
Felicitats
Salve!
Molt bon treball!! M’ha agradat molt aquest treball i m’han semblat molt interessant els mites, no savia que les plantes tinguessin un origen mitològic. La presenatció està molt elaborada i és molt maca.
Salutatio!
La veritat és que aquesta presentació està molt bé, ja que a mi personalment el món de la botànica m’agrada molt, i no en sabia que hi havia tants mites sobre elles, sempre està bé aprendre sobre aquests temes. A mi la flor del Lotus m’agrada moltíssim, tant esteticament, com per el mite, que ens diu, una deesa decideix sacrificar-se a les nimfes, però est troba amb unes flors molt boniques, i li porta al seu fill. Però aquests arbre, era la nimfa Lotis, ella es va enfadar molt i va transformar a l’altra deesa en arbre.
Valete!
Ave!
Uou! Quina quantitat de plantes! Molt ben explicats i resumits els mites. La presentació amb les fotografies queda molt bé; és una milla llarga, potser, però conté molta informació interessant i que pot servir de molta ajuda. Un bon treball i bones fonts.
Vale!
Salvete!
Aquesta informació sobre les plantes i les flors és molt interessant i m’ha semblat molt curiosa. És espectacular que cada arbre, arbust o flor tingui un mite que li fa referència. Això demostra que les cultures gregues i romanes estan plenes de mites i d’històries magnífiques que ens han arribat als nostres temps actuals, i això és maravellós.
Aquesta presentació, a més, està molt ben feta i es nota que al darrere hi ha molt d’esforç, temps i dedicació.
Bonum diem!!
És un treball molt interesant i molt ben treballat. M’encanten les flors!! i no sabia que tantes flors i arbres tenien origen llatí.
Felicitats, molt bona feina!!!!
Vale!!
Molt bona aquesta presentació! Hi ha molta informació de la que no en tenía ni idea i està molt bé haver pogut llegir aquest apunt i ara saber-ho.
Bonum diem!
Molt bon treball! La veritat és que molts dels mites no els sabia i m’ha agradat molt poder saber-ho. La presentació és molt interessant i curiosa. El mite que més m’ha agradat és el del Roure.
Vale!
Un treball molt ben realitzat. Coneixia moltes de les plantes, però dels mites cap! M’ha semblat bastant interesant tot en general, bon treball!
Vale!
Salve!
Un treball molt bo! La planta que més m’ha agradat ha estat el narcís sobretot per el personatge mitològic.
M’ha semblat un treball molt interessant, felicitats.
Salve!
Felicitats pel teu treball, Imad, es nota que has treballat molt, i això es veu reflectit en el resultat del teu apunt.
La que més m’ha agradat és la flor del Lotus, ja que és molt bonica. No sabia que hi havia un mite, protagonitzat per Driope (princesa de la mitologia grega) que se centrés en aquesta flor.
Valete 🙂
Salve!
Molt bon treball.
És un treball molt complet, es nota que està molt ben treballat. Molta d’aquestes coses no en tenia ni idea. Em sembla molt interessant. La que més m’agrada és el Jacint.
Felicitats,
Vale!
Ave.
Sens dubte aquest treball és un dels més elaborats i ben treballats que he vist fins ara. És una molt bona feina que de ben segur ha requerit un bon grapat de minuts per acabar-lo
Per altra part, el contingut del treball està molt bé, amb una gran varietat de flors i de plantes amb origen mitològic. Jo personalment no tenia el coneixement de que totes aquestes plantes provenien d’un origen mitològic, i gràcies a aquest treball ja en se una miqueta.
Felicitats pel treball! Ave.
Salve!
M’ha semblat molt interessant. Una feina molt bona i molt completa. No sabia que moltes d’aquestes plantes tinguessin origen en alguns dels mites més coneguts de la mitologia grega. Bon treball!
Vale
Bonum diem!!
Gran treball i molt ben fet felicitats!!
Vale!!
Bonum diem!
Molt bon treball! El trobo molt interessant i molt complet. Hi ha molta informació i detalls. També trobo que és molt sorprenent que derrere d’un nom d’una planta hi pugi haver tantes històries mitològiques! El meu mite preferit és el de Dafne i Apol·lo, i està molt ben explicat!
Felicitats!!!
Bonum diem!
Penso que és una presentació interessant i com ja han dit els meus companys, molt complet. No tenia ni la més mínima idea que darrere dels noms de les plantes hi havia històries mitoloògiques d’aquesta mena!
Felicitats pel treball.
Ave!
Salve!
Trobo que és un treball molt interessant, i, personalment, és dels que més m’han agradat. La informació és completa i no es fa gens pesat de mirar. La que més m’ha agradat ha sigut el Gira-Sol. No tenia ni idea de que el nom d’algunes flors o plantes provinguessin del llatí.
Ave!
Bonum diem!
Aquest treball crec que esta molt ben fet, i m’ha agradat molt! No sabia que les plantes sortissin en alguns mites. Felicitats.
Vale.
Ave Imad!
Felicitats pel treball! Pensava que seria menys extens, però m’ha sorprès positivamnt la teva detallada feina. Honestament, he llegit el llibre, però no recordava la majoria de les metamorfosis que expliques. He après molt.
Vale!
Retroenllaç: L'origen mitològic de les plantes | OPVS...
Felicitats pel treball Imad. Molt complet.
El mite de Narcís el podem relacionar amb un curtometratge Cupidon publicada a Aracne (http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2013/01/24/quins-referents-classics-hi-veieu/). Tracta de què Cupido li tira dues fletxes al mateix noi i s’enamora d’ell mateix. Molt interessant, el recomano aquest mini film!
Salve!
M’ha semblat un treball molt ben elaborat i es nota que te molt de treball. La que m’ha agradat més es Narcis. Aquest treball es mereix una bona nota i consideració!
Vale!
Salve!
Crec que és una presentació interessant i em semblat un treball molt ben elaborat.
Hi ha molta informació de la que no en tenía ni idea i està molt bé haver pogut llegir aquest apunt i ara saber-ho.
Vale.
Bonum diem!
M’ha semblat un treball força interessant i entretingut. Es nota que te molt treball per darrere. Jo cononeixia algunes plantes pero el que no sabia es que hi hagués mites relacionats amb aquestes plantes.
Bonum Diem!
Enhorabona per aquest trebbal tan ben fet. Tot i què algunes plantes no les coneixia, m’ha agradat saber els seus mites.
Vale!
Salve!
És un treball molt elaborat i molt complet! Cada vegada m’ha n’adono que moltes coses, més de les que nosaltres ens creiem, tenen que veure amb al llatí o grec. M’ha agadat molt el mite de la planta Anemone.
Vale!
Salve!
Un altre gran treball Imad, sempre et superes!
Felicitats!!!
Salve,
No s’habia pas que totes aquestes plantes estaven enllaçades amb tants mites grecs, es molt interesant i dona molta informació útil de cara el futur. El que més m’ha agradat es el Lotus, també m’han interessat el Jacint, la Mirra, l’Anemone i el Narcís.
Vale!
Retroenllaç: “Els ametllers de Sarrià”, de Josep Carner | El Fil de les Clàssiques
Retroenllaç: Arriba la primavera: A quin mite correspon aquesta flor? | El fil del mite grec
Bonum diem!
Gràcies a la segona part de narracions de mites clàssics he pogut identificar cada imatge i cada nom sense llegir el mite.
Es un apunt molt bo. Felicito a l’Imad i als seus companys amb els que ha fet el power point.
El meu mite preferit es el de: Filèmon i Baucis. Una historia molt bonica de compromís i amor.
In proximum!
Retroenllaç: Dríope i Lotis | El fil del mite grec
SALVE!
m´ha semblat un treball ben treballat i bastant entretingut ja que no sabia que hi havia tantes plantes relacionades amb tants mites classics.
AVE!
És un treball molt elaborat i molt bonic! Cada vegada m’ha n’adono que moltes coses, tenen que veure amb al llatí o grec. M’ha agadat molt el mite de la planta Anemone.
Salve
bonum diem!
M’agradat molt aquest power pon està molt ben fet. No tenia ni idea d’això dels noms de les plantes, i no sabia que venien de tants mites.
Salve!
bonum diem!
M’agradat molt aquest power point està molt ben fet. No tenia ni idea d’això dels noms de les plantes, i no sabia que venien de tants mites.
Salve!
Salve!
El treball esta molt ben fet i la flor que més m’ha agradat ha sigut l’heliotropi, és una flor maquíssima.
In proximum!
Bonum diem!
Gràcies a la segona part del llibre Narracions de mites clàssics he pogut identificar aquestes imatges. Felicitats perquè és un apunt molt bo. Cada vegada hi ha més coses que provenen del Llatí que no sabia. El meu mite preferit és el de Narcís perquè crec que mostra una realitat molt important de la nostra societat.
Avee!
Aquest treball m’ha ensenyat que hi ha moltes plantes/flors relacionades amb els mites clàssics. És un treball molt interessant, felicitacions!
Vale, in proximum!
Salue!
Molt bon treball! Ja coneixía la majoria de plantes, pero no tenia nidea que hi havia un mite sobre cada planta, m’ha semblat una presentació molt completa e interessant.
A mi de plantes m’agraden: el jacint, el lotus i l’anemone. I de mite m’agrada el mite del Llorer.
Ave
Aquest treball està molt ben elaborat, és molt complet i té la informació necessària per comprendre i saber les flors de les que parla en el llibre Narracions de mites clàssics. M’agrada molt el mite i la flor de Narcís.
IN PROXIMUN!
És una presentació molt currada ja que ha portat el seu temps fer-lo i m’ha agradat poder veure-la per aprendre més sobre la relació entre els mites i les plantes.
Bonum diem!
Molt bona presentació. Coneixia la majoria de plantes, però de mites, cap. M’agradat informar-me i saber-ho. És molt interessant!
Salve!
És una presentació molt ben feta i està molt elaborat.
Esta molt ben fet.
Bonum Diem!
La veritat que he pogut saber el nom de cada imatge ja que me he mirat una mica la segona part de mites clàssic i he pogut saber quina foto era cadascuna. I sobre l’apunt està molt bé explicat i m’agradat.
El meu mite preferit és el de: Narcís, ja que és un tema que m’agrada bastant així el tinc com un dels meus preferits.
Ave!
Salve!
M’ha semblat molt interessant. Una feina molt bona i molt completa.No sabia que les plantes sortissin en alguns mites.
Ave!
Salve!
Molt bon apunt!
M’ha semblat molt interessant saber d’on venen el noms de les plantes!
In proximum!
Bonum diem!
M’ha agradat molt el treball! Ens ajuda a veure que gairebé totes les plantes que ens envolten tenen un origen en els mites grecs!
Salve!
Bonum Diem,
El treball esta molt ben feta i ens ajuda a entendre les coses fàcil.
Bonum Diem!
Ens ha ajudat a entendre les coses amb més facilitat, es molt bona feina
Vale!
Salve!
La presentació está molt ben feta, m’ha ajudat a aclarir-me algunes idees!
IN PROXIMUM!
Està molt ben fet. El que m’ha agradat més ha sigut les canyes.
Molt bona presentació. Coneixia la majoria de plantes, però de mites en sabia molt pocs i molt menys que estiguessin relacionats entre si (excepte pel narcís). Ha estat molt interessant, però m’agradaria saber una mica més sobre jardineria.
Està molt bé aquest treball, amb una presentació molt ben feta. La veritat és que coneixia la majoria de les plantes, però no sabia que tenien un mite darrere (excepte pel narcís). La que més impressió m’ha causat ha sigut la de les canyes.
M’ha semblat molt interessant! Saber que darrere de cada planta hi ha un mite com aquests m’ha encantat. Els que més m’han agradat han sigut el gira-sol, que va sorgir com a càstig d’Hèlios per haver sigut privat de l’amor, i l’anemone, ja que la seva historia em recorda una mica a la llegenda de St Jordi, ja que de la sang neix una flor.
https://tironiana.wordpress.com/2018/02/22/los-mitos-que-esconden-las-plantas/
Bonum diem!
M’ha agradat molt el treball! Ens ajuda a veure que gairebé totes les plantes que ens envolten tenen un origen en els mites grecs!
Salve!
Bonum Diem!
He pogut saber el nom de cada imatge ja que he mirat bastant la segona part de mites clàssic i he pogut saber quina imatge era cadascuna. L’apunt està molt bé explicat i m’agradat.
El meu mite preferit és el de Narcís, ja que és un tema que m’agrada bastant.
Ave!
Bonum Diem!!!
el treball esta molt ben fet, m’ha agradat perquè t’ensenyes els mites, les plantes i demas d’una manera molt mes facil d’entendre. Per això esta molt ben fet i m’ha agradat molt
La presentació m’ha semblat molt interessant,sabia que tantes plantes tenen un mite.El que més m’ha agradat ha sigut el de Heliotropi.