Els semidéus: superherois de l’antiguitat

Si destaca una figura, a més dels olímpics, en la mitologia grega, és el semidéu. Aquestes persones eren el fruit de relacions il·lícites entre déus i humans, normalment entre un déu i una humana. Aquests nens, en ser concebuts, rebien els poders característics del seu progenitor diví. Naturalment, com en el cas dels déus, els semidéus solien provenir de nissagues reials, i fins i tot en podien fundar de noves, però sovint desconeixien els seus orígens durant molt de temps.

Aquí en tenim alguns exemples:

 • Hèracles
 • Aquil·les
 • Bel·lerofontes
 • Perseu
 • Asclepi

Per acabar, he fet unes comparacions, en les qual equiparo els semidéus a superherois actuals, com els de Marvel, o sèries de televisió:

 • Hèracles===> Hulk (força descomunal).
 • Aquil·les===>Superman (gran poder i punt feble).
 • Bel·lerofontes==>Batman (no tenen poders i es valen d’ajudes exteriors).
 • Perseu==>Spiderman (es valen de l’enginy i ajuda exterior i les imatges de la presentació coincideixen de manera casual).
 • Asclepi==> House (grans qualitats curatives).

Aquí teniu la presentació. Algú pot suggerir algun altre superheroi que s’il·lustri amb aquests semidéus?

Quant a alarioxtecblocs

Sóc un alumne de segon de Batxillerat de l'INS Premià de Mar, aficionat a la història i membre del grup de reconstrucció i divulgació històrica Barcino Oriens.
Aquest article s'ha publicat dins de General, Herois i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

10 respostes a Els semidéus: superherois de l’antiguitat

 1. Retroenllaç: Els semidéus: superherois de l’ant...

 2. Judit Gimènez diu:

  Felicitats Arnau!
  És realment original això de comparar herois de la mitologia amb els actuals, està molt ben pensat. És breu, concís i visual. A més, ara conec millor alguns dels herois clàssics.

 3. Judith Martínez diu:

  salve!
  Em sembla molt interessant i clar el treball que ha realitzat el meu company Arnau.
  Felicitats!!

  vale

 4. Ana Mª Falcón Durán diu:

  Salve 🙂

  Felicitats Arnau, has fet un treball que conté molta informació i ho has explicat molt bé tot. Gràcies això, he entès millor les coses i em servirà de molt per l’examen. És molt original el fet de comparar els mites grecs amb personatges actuals, ja que així comprenem millor les coses i entenem el significat que tenen i no sabíem.

  Valete!

 5. Marta Gallardo diu:

  Salve!

  Molt bon treball! Queda molt original ja que encontes d’escollir un déu com tothom, has fet els semidéus. M’ha agradat molt la idea de comparar els herois de la mitologia amb els d’ara.
  Vale!

 6. barroso.rebeca diu:

  Xaipete!!!

  Moltes felicitats Arnau!!! Molt bon treball, ha quedat molt original, ja que has fet un treball sobre els semidéus. M’ha agradat molt aquest treball.

 7. Retroenllaç: Quedar-se de pedra | L'univers clàssic dels nostres mots

 8. barraca.roser diu:

  χαιρε!
  Aquil·les era fill d’un déu i d’un mortal (Peleu i Tetis) fet que el va convertir en semidéu. Segons la llegenda la seva mare el volia convertir en inmortal de manera que totes les nits el banyava en une espècie de liquid que el convertiria en inmortal, per a banyar-lo Tetis el subjectava pel taló això va provocar que el taló fos l’única part del seu cos que no era inmortal de manera que es convertí en el seu únic punt dèbil. Finalment Aquil·les va morir a la guerra de Troya quan li van disparar al taló. D’aquí ve el nom mèdic del Taló d’Aquil·les.

 9. Alexia Álvarez Pàmies diu:

  Xaipete!
  Molt curiosa aquesta relació de semidéus amb herois, la veritat que trobar un semidéu relacionat amb un heroi de marvel o dc, m’ha resultat impossible, però sí que puc aportar altres semidéus de diferents pares, aquí la llista:
  Semidéus descendents d’Apol·lo: Milet, Ió, Yamo
  Semidéus descendents d’Ares: Cicno, Flegias
  Semidéus descendents de Dionís: Deyanira, Enopió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *