Dramatització d’Hipàtia

Nosaltres, fascinades per Hipàtia d’Alexandria i meravellades per la seva evolució en el pensament que és ben visible al llarg de la pel·lícula Àgora d’Alejandro Amenábar, hem decidit de deixar hic et nunc la nostra admiració per Hipàtia d’Alexandria amb una dramatització de la vida d’aquesta dona científica que, com bé es pot veure a la pel·lícula d’Amenábar, evolucionà des del pensament geocèntric de Ptolemeu fins a l’heliocentrisme d’Aristarc de Samos, s’esforçà en resoldre l’enigma astronòmic que plantegen els planetes errants amb l’eclipse, solució que, més de mil anys després, Copèrnic i Kepler trobaran en el segle XVII amb la teoria heliocèntrica d’òrbites eclíptiques, encara vigent. Malgrat tot, Hipàtia va tenir una vida força complicada per culpa dels fanàtics cristians que consideraven els seus invents com a pagans. Aquests cristians van ser els que la van assassinar i posteriorment van cremar la biblioteca del Serapeu. Aquí deixem el nostre tribut, una petita dramatització:

)

Aquest article s'ha publicat dins de Astrònoms, General i etiquetat amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Dramatització d’Hipàtia

  1. Retroenllaç: Reivindicant Hipàtia | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *