Espectacle dels Comediants

El 9 d’agost de 1992 durant la clausura dels jocs olímpics de Barcelona, a l’estadi olimpic Lluís Companys, amb emoció, els Comediants van fer un espectacle amb més de 700 actors que no va deixar indiferent a ningú. Els Comediants són un grup teatral conegut mundialment per la seva originalitat en els seus espectacles. Per a ells qualsevol lloc pot servir com a escenari, qualsevol element pot ser dramatitzat i qualsevol tipus de llenguatge és perfectament vàlid, per tal d’arribar a l’espectador. Ells mateixos volen plantejar un “teatre de sentits”. Un teatre de colors, olors, emocions i textures però també de provocació. Aquella nit d’estiu, els Comediants van sortir a l’estadi i van ser admirats per tot el món amb el seu espectacle anomenat “El foc de la festa“. Tot just després que la cantant d’òpera Victoria dels Àngels acomiadés la flama olímpica amb “El cant dels ocells” van sortir a escena els Comediants. La flama olímpica ja s’havia apagat, però no la flama de la festa. A dalt de l’estadi, hi va aparèixer un muntatge fet de paper que semblava foc i uns actors el movien. Per una cascada, feta de paper, descendien “les estrelles” i unes banderes onejaven simbolitzant els vents. De sobte, l’estadi es va veure covert pels “planetes”, cadascún d’un color diferent, del Sistema Solar. La Terra amb els continents i rius, la movia un actor al voltant del Sol, que era més lluminós que els altres planetes. Una actriu es va enlairar per sobre l’estadi amb un globus simbolitzant la Lluna i les estrelles van començar a girar al voltant dels planetes, tant lluminoses com el Sol. Després d’una dansa es van enlairar tots els astres i els estels. Seguidament es van llançar focs artificials que van il·luminar tot l’estadi.

Després dels focs va entrar en escena un volcà i una pluja de dimonis que baixaven per les grades de l’estadi. Cada dimoni portava una torxa encesa a la mà. Després d’una dansa, els dimonis van encendre unes espelmes al mig de l’estadi i els espectadors es van adonar que hi havia diverses taules amb grans banquets. També van sortir uns carros gegants on cada dimoni l’encenia amb foc i feien malabars. De l’estadi va volar un globus en forma d’ocell amb cos de dona, una Harpia. A més va sobrevolar l’estadi una serp, símbol de masculinitat. Amb el foc, simbolitzant les passions, l’Harpia i la serp es van unir. Just després d’això va arribar un drac volant, que simbolitzava Barcelona i per acabar hi va haver una “tongada” de focs artificials que va rematar l’espectacle dels Comediants. Després que en Josep Carreras i la Sarah Brightman cantessin el conegut “Amics per sempre” els dimonis van transportar un vaixell de paper on van fer enlairar en Cobi, la mascota de les olimpíades de Barcelona. En conclusió, un espectacle únic que milions d’espectadors de tot el món van poder gaudir a la nostra ciutat, Barcelona.

“El foc de la festa” clausura dels jocs olímpics de Barcelona 1992

Aquí deixem el vídeo de l’espectacle dels Comediants, però si voleu veure tota la cerimònia de clausura cliqueu aquí:

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *