L’asteroide Talia

Talia és l’asteroide número 23. Va ser descobert per l’astrònom anglès John Russell Hind a Londres el 15 de desembre de 1852.

L’asteroide Talia

Mite de Talia:

Talia era una de les dues muses del teatre, la que inspirava la comèdia i també era musa de la poesia bucòlica o pastoril. Era una divinitat de caràcter rural i se la representava generalment com una jove riallera, d’aspecte eixerit i mirada burleta, duent a les mans una màscara còmica com el seu principal atribut i de vegades, un bastó de pastor, una corona d’heura en el cap com símbol de la immortalitat i calçava sandàlies. Va ser mare amb Apol·lo  dels Coribants, els ballarins que celebraven el culte a la deessa Cibeles.

Talia, de Jean-Marc Nattier

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *