L’asteroide Maia

Maia és l’asteroide núm. 66. Va ser descobert a Cambridge (EUA) el 9 d’abril del 1861 per l’astrònom nord-americà Horace P. Tuttle. És un asteroide fosc i força gran del cinturó principal.

L’asteroide Maia

Mite de Maia:

Maia va ser una de les Plèiades, era la més gran i també la més tímida. Era filla d’Atles i de Plèione. Va ser una de les nimfes que vivien al Mont Cilene, a Arcàdia. Zeus la va veure, se’n va enamorar i la va fer mare d’Hermes (Mercuri, en llatí). En assabentar-se Hera, la va voler matar i Zeus la va amagar en una cova i va ser allà on va néixer Hermes. Quan Hermes era un nadó es va escapar del bressol on Maia el va deixar perquè dormís. Mentre va ser a fora, va robar el bestiar del déu Apol·lo i aquest va exigir a Maia que el seu fill li tornés el bestiar, però aquesta li va dir que el seu nadó no s’havia mogut del seu bressol. Apol·lo es va emportar el petit déu i la seva mare va demanar a Zeus  que  Apol·lo li tornés el seu fill. Zeus que havia vist el que havia passat va reclamar el bestiar que Hermes havia robat, però en lloc d’això Hermes li va donar a Apol·lo la lira. Hermes no va ser l’únic nen que va cuidar Maia, ja que també va criar Arcas, el fill de Calisto, després que Hermes li entregués el nadó.

Hermes i la seva mare Maia, detall d’una àmfora àtica


Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *