Llebrers

És una petita constel·lació de l’hemisferi nord que està situada al nord amb l’Óssa major al sud amb la cabellera de Berenice i  a l’oest amb Bover.  És visible entre els mesos de març i d’octubre. L’estrella més brillant d’aquesta constel·lació és Cor Caroli. El seu nom ve del llatí Canes Venatici (en grec, Κύνες Θηρευτικοί).

Constel·lació de Llebrers

 

Representació de la constel·lació de Llebrers

Mite de Llebrers:

Representen els llebrers o gossos de caça, Asterió i  Chara, que els agafa el Bover. Aquests gossos estan orientats de manera que sembla que persegueixin l’Óssa major. Asterió és el gos que està situat al nord i el seu nom ve del grec  ἀστέριον que significa “petita estrella” i Chara és el gos del sud i el seu nom ve del grec χαρά que significa” alegria “.

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *