Cavall Menor

És la segona constel·lació més petita de l’hemisferi nord formada per cinc estrelles (Alfa, Beta, Gamma, Delta i Èpsilon) en forma de trapezi. Està delimitat a l’oest per Pegàs, al nord amb Dofí i a l’est amb Aquari. L’estrella més brillant d’aquesta constel·lació és l’Alfa del Cavallet. Aquesta constel·lació es pot veure des de qualsevol lloc durant els mesos d’estiu. El seu nom ve del llatí Equuleus (en grec Ἰππάριον).

Constel·lació Cavall Menor

Representació de la constel·lació Cavall Menor

Mite de Cavall Menor:

El cavall Menor està associat a diferents mites com el que explica que aquest cavall era Celeris, germà de Pegas, i que va ser un regal que va fer Hermes a Càstor. Però també hi ha un altre mite que diu que quatre van ser els cavalls que estiraven el carro del Sol en el seu curs diari. La deessa Aurora era qui obria les portes del dia i enganxava al carro del Sol els quatre cavalls, anomenats Pirunt, Eó, Aetó i Flegont, noms que evoquen la idea de flama, foc o llum.

Faetont i el carro del Sol, de Miquel Àngel

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic, Mitologia i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *