Àguila

Aquesta constel·lació es coneixia ja des dels temps de Ptolemeu.  Àguila és una constel·lació que es troba a l’hemisferi nord i a uns pocs graus de l’equador celeste. L’estrella més brillant d’Àguila és  Altair que està situada a un vèrtex de la constel·lació. La constel·lació es veu millor a l’estiu ja que es troba al llarg de la Via Làctia. A causa de la seva localització prop d’aquesta constel·lació hi ha moltes nebuloses. El seu nom ve del llatí Aquila (en grec Ἀετός).

Constel·lació de l’Àguila

Representació de la constel·lació de l’Àguila

Mite de l’Àguila:

L’Àguila era l’ocell que sempre tenia Zeus  al seu costat perquè destacava en les mateixes virtuts que ell: força, valentia, coratge i molta justícia, tot i que a vegades podia ser una mica venjativa. Zeus  va condenar Prometeu a que l’àguila li mengés el seu fetge cada dia per haver robat el foc. L’àguila  va raptar  Ganimedes per ordre de Zeus i el va portar a l’Olimp on va fer de coper dels déus.

Ganimedes, de Correggio

 

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Mitologia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Àguila

 1. Retroenllaç: Fletxa | El cel dels mites

 2. Retroenllaç: Sagitari | El cel dels mites

 3. Retroenllaç: Capricorn | El cel dels mites

 4. Retroenllaç: Lira | El cel dels mites

 5. Mar Gómez diu:

  Bonum diem!
  Mai havia sapigut res d’aquesta constel·lació, però el seu mite és molt interesant ja que te a veure molt amb Zeus.
  Salve!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *