Una biblioteca escolar sòlida a Ascó

Des de la Biblioteca Escolar d’Ascó, la seva coordinadora, la Trini, ens va explicar el seu funcionament al grup de docents que participem al Seminari de Biblioteques Escolars de la Ribera.

BiblAscoTrini

Vam poder constatar que a part de tenir una formació puntedu de base, d’haver portat la coordinació de la biblioteca de l’escola al llarg d’aquests anys la mateixa persona, de tenir una biblioteca ben organitzada, actualitzada i ben dinamitzada, tot i els canvis organitzatius als que s’ha adaptat aquesta biblioteca, com a projecte de centre sempre tira endavant.

Tenir clares les funcions de la responsable de biblioteca, les funcions de la comissió de biblioteca, el reglament de la biblioteca i les tasques dels ajudants de biblioteca, facilita la seva dinàmica.

I si tot això ho tenim recollit en el Pla de Biblioteca que està enllaçat al PLEC i al PEC és una de les claus per a que la biblioteca escolar doni un bon servei de suport al currículum, a la lectura i al treball de les competències bàsiques.

Si fem una ullada a les funcions i directrius que ens marca el Programa Puntedu del Departament d’Ensenyament:

ttp://www.xtec.cat/web/projectes/biblioteca/puntedu/funcions

veurem que aquesta biblioteca escolar de l’Escola Sant Miquel d’Ascó és un bon model a seguir.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *