Aproximació a la figura de Roc LLop i Convalia

Per commemorar el centenari del naixement d’aquest miravetà il·lustre m’agradaria proposar-vos unes activitats que podeu fer a la biblioteca o a l’aula, des de tutoria, història o dins el treball de llengua catalana.

Podeu introduir aquest personatge ebrenc a partir d’un joc de pistes o llegint un fragment d’algun poema. Per exemple “Volada d’anhel”

…I si em vols seguir, lliurant-me de la closa,

vola com una estrella damunt del llom del vent;

que a una de les quatre, tot l’ànima desclosa,

m’hi trobaràs de cara, el llavi tot ardent.

(París, 17 d’octubre de 1963)

Ens podem acostar als seus poemes i als sentiments que ens transmeten.

Les seves narracions també són un bon recurs per a l’educació per a la pau i la ciutadania.

Podem donar a conèixer la figura i l’obra de Roc Llop i Convalia (Miravet 1908-París 1997), polític, pedagog i escriptor guardonat en els Jocs Florals de llengua catalana a l’exili.

Cercant la seva biografia i quins trets el defineixen, podem elaborar un mural, un mapa conceptual, una auca, un treball de recerca,…i altres propostes didàctiques que sorgiran.

Tenim aquests dies actes a la Ribera d’Ebre dins l’Any Roc LLop  i  l’ escola de Miravet  ja porta el seu nom.

Un llibre premiat  Roc LLop i Convalia. L’exili d’un poeta miravetà  ens obri les portes als seus textos i al seu món de lletres i lluita política. Els seus autors  Josep Maria Sáez  i  Emigdi Subirats  en els seus blogs ens donen més detalls de la seva obra, dins la literatura ebrenca a l’exili.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *