Sant Jordi 2013: Gaudir de la vida o arreglar-nos els cabells. Autor: Weimiao Liu

Gaudir de la vida vol dir treure un benefici i un profit. Si traslladem el concepte a la nostra vida, no sempre en gaudim. La família, els amics, el treball i la cultura són parts de la vida molt importants i que de vegades menyspreem. Les raons poden ser diverses en funció de les persones i les circumstàncies. Tal vegada, si ens aturessin una estona a reflexionar al voltant d’aquest concepte, els nervis i l’ estrès es reduirien en la nostra vida. Això, necessitem una reflexió basada en un antiga dita oriental: “La gent s’arregla tots els dies el cabell. Per què no el cor?”.
Un dels principals problemes que ens pot amargar la vida és la relació amb els altres. Quantes vegades ens hem emprenyat amb un amic per algun comentari absurd. És que, en alguns moments, les persones ens equivoquen. Ningú és perfecte. La perfecció en l’ésser humà no existeix i tot té una importància relativa. Tampoc podem oblidar la feina, font de conflictes: retards, deixadesa, escapolir-se de les tasques… En aquest aspecte és important trobar petits moments que ens gratifiquin com una conversa agradable amb un company. I, per últim, la parella. Acceptar l’altre pot ser el primer pas on la confiança esdevé fonamental.
Entendre i acceptar la imperfecció humana ens ajudarà a triar entre gaudir de la vida o arreglar-nos el cabell.

6 comentaris a “Sant Jordi 2013: Gaudir de la vida o arreglar-nos els cabells. Autor: Weimiao Liu

 1. Crec que tens molta raò en l’aspecte de que cap de nosaltres som perfectes com a éssers humans, però de vegades no sabem actuar davant de situacions com les que has anomenat en el text(discutir amb un company, no ocupar-se de la feina…etc) ja que en la meva opinió personal, crec que mai gaudirem de la vida si no ens esforçem a millorar-nos a nosaltres mateixos cada dia,és a dir, hem de procurar arreglar-nos el cabell però de nit, hem de revisar el que hem fet malament durant el dia i així no cometre el mateix error el dia següent.

 2. Estic d’ acord amb tú sobretot en l’últim que has escrit al teu argument. Acceptar-nos a nosaltres i altres tal i com son sèria una part important d’un progrès cap a la nostra felicitat, el que tant desitgem i recerquem els éssers humans. Séria una bona idea per començar a fer-nos fàcil l’existència o intentar-lo i deixar de complicar-nos. Pot ser si l’apliquessim estarien més tranquils amb nosaltres mateixos i treure les preocupacions més importants, les nostres pròpies preocupacions personals que de vegades son les que més problemes ens donen.

 3. Estic d’acord amb el que dius. Per gaudir de la vida de vegades hem de fer una pausa, reflexionar sobre el som, acceptar-nos i intentar millorar. Això ens ajuda a sentir-nos més satisfets amb nosaltres mateixos. Fer la feina pot semblar desagradable en un primer moment, però la sensació que tenim en acabar compensa per tot l’esforç.

  De la mateixa manera, hem de saber reconèixer els errors i les virtuts de la resta de persones, i ajudar-los a arreglar els seus propis cors sempre que ens sigui possible.

 4. Jo crec que ser feliç i gaudir de la vida no depèn de nosaltres sinó de les circumstàncies, la companyia de la família i els amics i que a vegades menyspreem com dius tu, però són petits tresors que quan et dónes compte hauran desaparegut.
  La vida no és agradable quan has pres el camí equivocat i poc a poc perds la confiança, o quan ja no ets feliç amb tu mateix. Però a vegades ens equivoquem i no som conscients dels nostres actes i per això fa falta pensar o reflexionar abans de fer alguna cosa. I com dius tu ningú és perfecte.

  La antiga dita oriental: “La gent s’arregla tots els dies el cabell i perquè no el cor; Jo crec que la gent es preocupa més per l’aparença que pel creixement intern.
  És una cosa essencial en la vida, molts vivim per a nosaltres mateixos; però no pensem en fer un canvi.

 5. Estoy de acuerdo contigo, aveces deberíamos pararnos a pensar y luego actuar. O también pararnos a pensar después de un acto, para rectificar en el enfado con ese comentario absurdo que hace el compañero por ejemplo, o al cometer un error, para no volver a cometerlo. Yo creo que todos sabemos que los humanos somos imperfectos pero nos cuesta aceptarlo, aveces no exigimos a nosotros mismos y a los demás más de lo posible. Por tanto, debemos aceptarnos primer a nosotros mismos para poder aceptar las imperfecciones de los otros. Y creo que no hay que elegir entre disfrutar de la vida y arreglarte el cabello porque hay tiempo para todo en esta vida, para disfrutar y para arreglarnos el cabello aunque sea en 5 minutos de nuestro apreciado tiempo y otros 5 para reflexionar sobre lo que hemos echo mal y no volver a cometer el error.

 6. Jo crec que la vida es simple, si saps organitzar-te be pots gaudir de la vida i ”arreglar-te els cabells”.

  Tenim la opció de complicar-nos la vida amb la feina o una baralla amb un amic o simplement ens estanquem en un moment de la vida on no tenim les coses clares ni sabem que fer amb la nostra vida ni on anirem a parar o ser positius i prendre’ns la vida amb un somriure pensar que hi ha moments per tot només es qüestió d’organització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *