CLIQUEU per veure …

Informació a les famílies:

CAMARA VIDEO ENLLAÇOS

Activitats Curs 2017-18:

Treball de Síntesi a Planoles (1rs i 2ns d’ESO): El dia 6 de juny el nostre alumnat de 1r i 2n d’ESO arribaren a l’alberg de Planoles després de passar pel Monastir Santa Maria de Ripoll. L’alberg es troba en un “espai natural protegit” on realitzen activitats educatives.

  

Sortida al Canal Olímpic (3rs d’ESO): Activitats esportives variades a les instal·lacions de Castelldefels.

Viatge a Budapest (4ts d’ESO): El dia 27 de maig el nostre alumnat de 4t d’ESO ha viatjat fins a Budapest com a treball de fi d’etapa.

 

Sortida a l’Espai Muxart i taller d’oli sobre tela (1rs d’ESO – Visual i plàstica):  L’alumnat participa en una visita concertada a la col·lecció de pinturan permanent de Muxart aprenent a mirar i analitzar formalment (tècnica, tractament de la llum i color, corrent estètic…) i iconogràficament (temàtica i elements o personatges representats) un quadre. Després realitzen un taller pintant seguint la tècnica de l’oli sobre tela.

 

Videoclip Stopmotion: Mou el teu cos (1rs d’ESO – ViP + Música): Aquest any els nostres alumnes han ideat el següent vídeo afeguint la música creada amb els seus propis instruments creats a partir de material reciclat.

Sortida Festival Tarraco Viva de Tarragona (3rs i 4ts només – alumnat de llatí): Festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica d’època romana.

  

Visita al Delta del Llobregat (1rs d’ESO – Ciències Naturals): Itinerari per l’espai natural del Delta del Llobregat. Conèixer la fauna i la flora d’un espai natural.

  

Sortida a veure una exposició a l’Espai Muxart (2ns d’ESO – Visual i plàstica): Els alumnes de 2n d’ESO visiten l’exposició “Entusiasme”.

Diada de Sant Jordi : Recital de poemes. Exposició i votacions del Certamen literari i lliurament dels premis.  Els alumnes que van al viatge de 4t d’ESO han muntat una paradeta de 10h a 20h per vendre productes de Sant Jordi davant del Centre Cultural.

    

Ruta del Quijote (4rts d’ESO – Llegua i literatura castellana): Sortida a Barcelona per fer la “Ruta del Quijote” i acostar els alumnes a l’obra de Cervantes.

  

Visita a l’enrajolada per treballar els esgrafiats (2ns d’ESO – Visual i plàstica): El·laboració d’un petit esgrafiat per part de l’alumnat. Com es fan i materials necessaris.

Construïm petits instruments musicals (1rs d’ESO – Música):  L’alumnat de primer d’ESO crea petits instruments mitjançant treball cooperatiu per després composar música a l’aula.

   

Refugi de la Vila de Martorell (4ts d’ESO): Visita al refugi de la Guerra Civil i visita a l’exposició del Pont del Diable per conèixer les circumstàncies viscudes al seu propi poble.

  

Diada Expressa’t 2018 (tot l’alumnat): Dia d’activitats al centre. Podràs fer allò que millor saps! El que més t’agradi. Habilitats esportives, artístiques, escèniques i jocs. Els organitzadors seran els alumnes de 4t que formant grups, les dirigiran. La resta de l’alumnat només cal que gaudeixi del dia participant en totes les proves. Cada grup considerarà si es supera o no la prova i ho farà constar en una papereta que s’anirà segellant. 

Reciclem objectes (2n d’ESO – Anglès): A segon d’ESO es va proposar des de l’assignatura d’anglès elaborar un vídeo mostrant tutorials de com reciclar objectes que tenim per casa i ja no fem servir. Aquests vídeos són una mostra del treball d’algunes alumnes.

Sortida al Monestir de Santes Creus (2ns d’ESO): Sortida a la localitat d’Aiguamurcia, Tarragona. Visita curricular on els nostres alumnes descobriran la vida en un monestir a l’Edat Mitjana i la funció i el paper dels monestirs en la societat feudal.

 

Lectura “ara que estem junts” (4t d’ESO – Llengua i literatura catalanes):  Aquest 2n trimestre, a l’assignatura de llengua i literatura catalanes, els alumnes de 4t d’ESO han fet la lectura “Ara que estem junts” de Roc Casagran i avui, 03/04/2018, han tingut la visita de l’autor per comentar l’obra.

Taller La mitja taronja:  Reflexió sobre els estereotips del món de la parella. Tallers de relacions igualitàries i prevenció de violència de gènere adreçats a l’alumnat dels instituts i escoles de Martorell a través del programa Engranatge.

 

Sortida a Can Cases (1rs d’ESO): Investiguem el camp amb els detectius de “Canela Fina”.

  

Taller CaixaLab Experience. Taller finestres del món. (3rs d’ESO): Per tractar el concepte dels valors i les actituds en l’emprenedoria.

    

Intercanvi a Chevilly-Larue (PARIS). (Participació d’alumnat de 3r i 4t d’ESO que fan la màteria de francès): Organitzat des de l’Ajuntament de Martorell que és ciutat agermanada amb la ciutat de Chevilly-Larue molt a prop de Paris. Intercanvi que es fa sempre al mes de gener per part dels nostre alumnes i al març per part del alumnat francès. Participen tots els instituts de Martorell.

     

Videoclip de receptes realitzat des de la matèria de francès (Participació d’alumnat de 3r i 4t d’ESO): Activitat que treballa el vocabulari i les expressions.

Activitats de desembre 2017 (tot l’alumnat):  Concurs de Cubeecraft (muntatge i decoració a partir d’un desenvolpament de la figura del cantant Michael Jackson, xocolatada per part de l’AMPA i V Concert de la Coral Juvenil Maria Canela amb l’alumnat de primer d’ESO.

          

Els/les alumnes de la 1a Promoció recullen els primers títols de Graduat d’ESO del nostre Institut Maria Canela: (abans Institut SI Martorell)

  

Anem per feina (tercers i quart d’ESO): Programa de diversificació curricular adreçat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. La seva finalitat és possibilitar la conciliació amb els estudis per tal d’aconseguir una formació enriquidora en un entorn professional.

Concurs targeta de Nadal 2017 del centre + Participació al Concurs de Cartells Nadalem 2017-18 del Ajuntament de Martorell al Centre Cultural (opt. de quarts de VIP): Una proposta del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les persones de Martorell. 

    Teodora Ivanova, 2n B.                    Alumnat de l’optativa de 4t de Visual i plàstica.

 Obra de teatre Enxarxats (segons d’ESO): Jordi Tienza i Montserrat Gil, actors de la companyia Teatracció, han representat al Centre Cultural l’obra Enxarxats, activitat teatral per a la sensibilització vers l’ús de les xarxes socials adreçada als alumnes dels instituts martorellencs.

   

Sortida al Museu d’Història de Catalunya (quarts d’ESO – Història): La memoria d’un país. El Museu d’Història de Catalunya va ser creat amb l’objectiu de promoure el coneixement i la difusió de la història i la cultura catalanes.

Exposició d’Andy Warhol al CaixaForum i visita a la fàbrica modernista (opt. de quarts de VIP): Exposició “El Arte mecánico”. Sobre el desenvolupament creatiu del artista des de els seus inicis com a dissenyador gràfic a Nova York fins la seva mort, ja convertit en un mite universal del Pop Art.

     

Sortida a la Fundació Alícia i visita al monastir (tercers d’ESO): Visita al monestir medieval amb anglès i taller correfogons: receptes de cuina.

           

Taller d’Autoestima (primers d’ESO): de l’Ajuntament de Martorell. Realitzats dins hores de tutoria.

Taller d’internet segura tu a tu (Participació de tots els grups): Grups d’alumnes de tercer i quart d’ESO compateixen l’experiència amb tots els grups de primer i segon d’ESO.

Estudiants de secundària a la UAB (Campus Ítaca – Juliol 2017): El Campus Ítaca és un programa socioeducatiu que consisteix en una estada d’estudiants de secundària a la UAB, convertint el campus en un espai de convivència entre alumnat d’entorns socials diversos. Aquest Campus es realitza el mes de juliol i hi participen 3 alumnes que han hagut de passar uns criteris de sel·lecció. L’Institut Maria Canela hi va participar l’any passat per primer cop i els alumnes que hi van participar van ser: Andrés Jarosz, Alba Nieto i Adrián Campillo.

Veieu fotos al Campus 2017 (fotografies del 1r torn)

.

Activitats Curs 2016-17:

Qui vas ser Maria Canela? (primers d’ESO – Llengua catalana): 

Entrevista a Adolf Bargués: “És important conèixer la història dels llocs on vivim”.   Alumnat: A classe volíem saber coses sobre Maria Canela, la persona a qui està dedicada la plaça on està situat l’institut, però a internet no trobàvem informació. Finalment, vam contactar amb l’Adolf Bargués, un regidor de l’Ajuntament de Martorell que té molt d’interès per la història del poble, i vam fer-li unes preguntes. 

Entrevista realitzada per l’alumnat (.doc)

Els alumnes de primer d’ESO són notícia al Butlletí setmanal de Martorell per la seva contribució en la recerca sobre el personatge de Maria Canela que dona nom a la plaça on està ubicat el SI Martorell:  

Article actualitat i notícies al Butlletí setmanal de Martorell

Visita a l’espai Muxart (primers d’ESO – Visual i plàstica): Antonio de Felipe, artísta Valencià nascut el 1965, és un pintor particular i eclèctic. Els seus quadres recuperen l’essència del Pop Art.

Participació en les activitats del 25è aniversari de la Marató de TV3 (primers d’ESO – Visual i plàstica): Participació coordinada des de l’Ajuntament i els centres educatius de Martorell amb la col·laboració del AMPA. 

 

Treball cooperatiu (Segons d’ESO – Matemàtiques): 

Concurs d’Expressió 2017 (tot l’alumnat): Activitat creada des de el departament d’Expressió. Comprèn qualsevol activitat d’expressió corporal (ball, mímica, acrosport, microteatre, sketch, cabaret …). Activitat amb qualificació des de diferents matèries (Música, Educació Física, Tutoria i Visual i plàstica). Premi a la millor expressió, a l’expressió més original i a l’expressió més divertida.

Sortida al MACBA (optativa de quart d’ESO): Sortida performativa al MACBA des de l’optativa de plàstica. Aquesta visita permet apropar l’alumnat a l’art contemporani d’un manera més lúdica i transgressora ja que ajuda a resoldre de manera participativa i col·lectiva els interrogants que aquest art genera. 

Museu d’Arqueologia de Catalunya (1rs d’ESO): Visita dinamitzada proposada pel Museu d’Arqueologia on participaran en un taller d’escriptura amb jeroglífics. Conèixer alguns dels misteris que envolten les mòmies egípcies.

 

 

 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.