L’aire contaminat perjudica la salut fins i tot a curt termini

Tres nous estudis coneguts aquesta setmana conclouen que les persones exposades a elevats nivells de contaminació atmosfèrica tenen més riscos de patir accidents cerebrovasculars, atacs de cor i deteriorament cognitiu.

“Amb uns nivells de contaminació que l’Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units diu que no són perillosos, veiem que es produeixen uns efectes reals per a la salut”, diu Gregory A. Wellenius, un professor associat d’epidemiologia a la Brown University i el principal autor de l’estudi que vincula la contaminació als accidents cerebrovasculars. “Vam veure aquests efectes entre 12 i 14 hores després que pugessin els nivells de contaminació”.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de General, Química i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *