La nostra vida diària també marca els gens

Una de les característiques que defineix els éssers vius és la seva capacitat per adaptar-se a l’entorn. Evolutivament parlant, les espècies es van adaptant per l’acumulació de mutacions atzaroses que alteren el missatge genètic i per l’acció de la selecció natural.

Un conjunt de dades recents indica que l’ambient extern, com per exemple l’alimentació, pot provocar modificacions químiques específiques que afecten el funcionament de determinats gens sense alterar el missatge que contenen. Constitueixen l’epigenoma, el primer mapa del qual, en l’espècie humana, va ser publicat l’any 2009. Des de llavors la pluja de dades sobre la seva implicació en la salut i la malaltia ha estat incessant. Les modificacions epigenètiques són també una característica important del càncer humà.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Biologia, Ciències per al món contemporani. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *