Els cavalls primitius van reduir la seva mida fins a ser com gats a causa de l’escalfament

Un cavall 'Sifrhippus', que va arribar a ser tan petit com un gat i a pesar menys de quatre quilos, al costat d'un cavall Morgan d'1,52 metres d'altura i 453 quilos de pes, segons un estudi divulgat per la revista 'Science'. DANIELLE BYERLEY | EFE

Un cavall 'Sifrhippus', que va arribar a ser tan petit com un gat i a pesar menys de quatre quilos, al costat d'un cavall Morgan d'1,52 metres d'altura i 453 quilos de pes, segons un estudi divulgat per la revista 'Science'. DANIELLE BYERLEY | EFE

Els cavalls primitius, apareguts fa uns 56 milions d’anys, van reduir la seva mida a causa de l’augment de la temperatura global i van arribar a ser tan petits com gats, segons un estudi divulgat per la revista Science.

Sifrhippus, el primer cavall conegut, va viure durant el període anomenat Màxim Tèrmic del Paleocè-Eocè, en què la temperatura global de la Terra va augmentar gairebé sis graus centígrads arran de l’alliberament de grans quantitats de carboni a l’atmosfera i als oceans.

A causa d’aquest escalfament, Sifrhippus va reduir la seva mida en aproximadament un 30% fins a ser com un gat i va arribar a pesar menys de quatre quilos, segons la investigació dirigida per Ross Secord, de la Universitat de Nebraska, i Jonathan Bloch, de la Universitat de Florida.

Quatre graus més en 100 anys

Secord, Bloch i els seus col·legues van utilitzar mesuraments de la composició geoquímica de les dents de fòssils trobats a Wyoming (EUA) per documentar la disminució progressiva de la mida corporal de Sifrhippus, que es relaciona estretament amb els canvis de temperatura en un període de 130.000 anys.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *