L’erupció submarina d’El Hierro continua i ofereix imatges espectaculars

El volcà submarí d’El Hierro està donant mostres aquests últims dies de seguir viu i amb activitat. Per un costat, fonts de l’Institut Tecnològic i d’Energies Renovables (ITER) han fet notar que durant el cap de setmana s’han registrat canvis en la temperatura superficial de l’aigua del mar a la zona on es produeix l’erupció submarina, a prop de les costes de La Restinga, al sud de l’illa canària. La diferència entre les temperatures màximes i mínimes reflectides a les aigües va arribar a ser de 4,9 graus centígrads dissabte passat. Els experts asseguren que aquestes variacions de temperatura són fins i tot més grans que les que es van registrar el desembre passat, quan la diferència no superava els tres graus. El mesurament d’aquestes temperatures es va portar a terme amb cambres tèrmiques des d’un helicòpter de la Guàrdia Civil.

(Ves a l’article sencer per veure el vídeo)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *