Investigadors documenten un nou gènere de primats d’11 milions d’anys

Investigadors de l’Institut Català de Paleontologia (ICP) han publicat un estudi en el qual recullen la descripció d’un nou gènere de primats, Barberapithecus huerzeleri, a partir de restes fòssils d’un jaciment de Castell de Barberà, segons informa l’Institut a la seva pàgina web.

Els investigadors David M. Alba i Salvador Moyà signen l’article, publicat a la revista American Journal of Physical Anthropology, sobre el nou gènere de primats, un pliopitècid del miocè, de fa uns 11 milions d’anys. El Barberapithecus huerzeleri rep el nom en reconeixement de la localitat on s’ha trobat, a Catalunya, i del paleontòleg suís Johannes Hürzeler, conegut per les seves contribucions a la paleoprimatologia.

L’ICP indica que l’estudi es basa en restes dentals, recuperades fa anys, que inclouen 15 dents d’una femella, i assenyala que el descobriment de restes de pliopitècid a Castell de Barberà es remunta als anys 70 del segle passat. L’investigador Miquel Crusafont, juntament amb la paleontòloga Juana María Golpe-Posse, van descriure llavors preliminarment aquestes restes, juntament amb una dent aïllada del jaciment pròxim de Can Feliu a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental).

(Llegeix l’article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *