El Hierro supera el seu màxim d’emissions de CO2 des de l’inici de la crisi volcànica

Imatge de l'erupció submarina al sud de l'illa d'El Hierro (Foto: EFE)

Imatge de l'erupció submarina al sud de l'illa d'El Hierro (Foto: EFE)

Les emissions de diòxid de carboni a l’illa d’El Hierro han superat el seu màxim nivell des que va començar la crisi volcànica al juliol. Les emissions naturals de CO2 tripliquen actualment els seus valors habituals, segons ha informat el govern de les Canàries. Segons els mesuraments que fa l’Institut Vulcanològic de les Canàries, l’emissió difusa de CO2 a l’atmosfera d’El Hierro ha augmentat de nou fins a 1.218 ± 46 tones diàries. Això fa témer una nova erupció volcànica.
Des del passat 21 de juliol, l’Involcán ha fet més de 7.250 mesuraments de flux difús de diòxid de carboni en tota la part terrestre de l’edifici volcànica insular d’El Hierro, que en circumstàncies normals emet unes 345 tones diàries de CO2.

Pocs dies abans que comencés l’erupció submarina del sud-oest de La Restinga, la taxa d’emissió difusa de diòxid de carboni va assolir les 990± 49 tones diàries, una taxa 2,8 cops superior al valor de mitjana normal.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i X/Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO), i també a Bluesky (@rfranklinbloc.bsky.social i @geologia4teso.bsky.social). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *