El Hierro supera el seu màxim d’emissions de CO2 des de l’inici de la crisi volcànica

Imatge de l'erupció submarina al sud de l'illa d'El Hierro (Foto: EFE)

Imatge de l'erupció submarina al sud de l'illa d'El Hierro (Foto: EFE)

Les emissions de diòxid de carboni a l’illa d’El Hierro han superat el seu màxim nivell des que va començar la crisi volcànica al juliol. Les emissions naturals de CO2 tripliquen actualment els seus valors habituals, segons ha informat el govern de les Canàries. Segons els mesuraments que fa l’Institut Vulcanològic de les Canàries, l’emissió difusa de CO2 a l’atmosfera d’El Hierro ha augmentat de nou fins a 1.218 ± 46 tones diàries. Això fa témer una nova erupció volcànica.
Des del passat 21 de juliol, l’Involcán ha fet més de 7.250 mesuraments de flux difús de diòxid de carboni en tota la part terrestre de l’edifici volcànica insular d’El Hierro, que en circumstàncies normals emet unes 345 tones diàries de CO2.

Pocs dies abans que comencés l’erupció submarina del sud-oest de La Restinga, la taxa d’emissió difusa de diòxid de carboni va assolir les 990± 49 tones diàries, una taxa 2,8 cops superior al valor de mitjana normal.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *