La dieta mediterrània incorpora el menjar en família, els productes locals i fer exercici

Aquests ingredients no poden faltar als àpats principals en una dieta mediterrània. (Foto: Reuters)

Aquests ingredients no poden faltar als àpats principals en una dieta mediterrània. (Foto: Reuters)

Fer els àpats en família i optar pels productes de proximitat són dues de les noves incorporacions de la piràmide de la dieta mediterrània. L’esquema del que hem de menjar, i com, per seguir aquesta dieta saludable s’ha modernitzat i ara inclou aquests aspectes, així com fer exercici diàriament i descansar de manera adequada.
Les institucions encarregades de redefinir la piràmide de la dieta mediterrània, declarada patrimoni de la Unesco, han remarcat que convé tornar als orígens, quan la família s’asseia junta per fer els àpats. Al plat hi ha d’haver productes de temporada i locals. A més, consideren imprescindible fer 30 minuts d’exercici al dia i dormir les hores que pertoca.

 

Els experts també han destacat que cal verdures, cereals i fruita siguin presents en tots els àpats principals, que també s’han de consumir dos lactis al dia, preferentment en forma de iogurts i formatges baixos en greix, consumir oli d’oliva per amanir o cuinar i potenciar els gustos fent servir espècies, herbes, cebes i all, en comptes d’abusar de la sal. Les olives, la fruita seca i les llavors també s’haurien de consumir un cop al dia.

Pel que fa a la carn, sigui vermella o blanca, es recomana menjar-ne dos cops per setmana -abans es restringia a un sol cop-, igual que de peix, marisc i llegums. Se’n poden menjar entre dos i quatre d’ous, però només es pot consumir un cop a la setmana la carn processada, és a dir, els embotits.

A més, cal beure entre 1,5 i 2 litres d’aigua al dia, també en forma d’infusions d’herbes. I es recomana el consum moderat de vi.
(Continua llegint l’article)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *