Hierro registra indicis d’una erupció submarina a 7 quilòmetres de l’illa

Mapa dels moviments sísmics a Hierro

Les últimes dades dels serveis d’observació sísmica indiquen que hi podria haver una erupció submarina a 7 quilòmetres de l’illa canària de Hierro. El fenomen ha passat poc abans de tres quarts de dotze i, segons els experts, hauria comportat un canvi brusc en el procés sísmic a la zona. Això significaria que s’han aturat els tremolors que contínuament es detecten a l’illa des de fa setmanes i hauria començat l’erupció.
El Comitè de Protecció Civil i Emergències per Risc Volcànic s’ha reunit d’urgència en vista de les dades, i el director general de Seguretat i Emergències del govern canari, Juan Manuel Santana, ha explicat que s’han detectat gasos entre 600 i 1.200 metres de profunditat sota el mar, a uns set quilòmetres de la zona de La Restinga, indicis que apunten a una erupció.

Santana ha afirmat que, en qualsevol cas, l’erupció no suposaria un perill per a la població i només s’ha demanat als pescadors que feinegin amb precaució a les proximitats de la zona afectada. També s’ha llançat un missatge tranquil·litzador als bussejadors, ja que es tracta d’una de les zones més apreciades per fer immersions.

(Continua llegint l’article)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *