“La niña” afecta un 93% de Colòmbia amb inundacions i esllavissades provocades per gairebé un any de pluges

El 93% del país està afectat per les pluges i hi ha dos milions de damnificats.

El 93% del país està afectat per les pluges i hi ha dos milions de damnificats.

Fa vuit mesos que Colòmbia viu el desastre natural més gran de la història recent del país, que està en estat d’emergència per les fortes pluges que porta el fenomen de “La Niña”. Hi ha prop de dos milions de damnificats, unes sis-centes mil famílies, i les autoritats afirmen que el 93 per cent del territori està afectat d’alguna manera pels aiguats. Són tants els danys que el govern encara els està quantificant.
El departament de Sucre és la zona que ha registrat les inundacions més importants en els darrers dies i la corresponsal de TV3 a l’Amèrica Llatina, Isabel Galí, ha visitat una de les zones més afectades. En aquesta zona, els rius Cauca i San Jorge, estan desbordats i han negat la zona i deixat sense casa totes les famílies que hi viuen i han hagut de traslladar-se al punt més elevat, que és justament a la carretera. No només han hagut de ser desplaçats de casa, sinó que també han perdut els animals, totes les collites d’arròs i estan constantment envoltats d’aigua i de mosquits.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *