És possible que la vida a la Terra provingui de Mart?

Els científics volen comprovar si Mart és la pàtria original de la vida a la Terra

Els científics volen comprovar si Mart és la pàtria original de la vida a la Terra

Els astronautes que prenen part en l’últim viatge del transbordador Endeavour, que dilluns va enlairar-se amb rumb a l’Estació Espacial Internacional, no viatgen sols. Cinc espècies de microorganismes són els companys de travessa d’aquest històric últim vol. Segons informa el web Popular Mechanics, els astronautes estudiaran el comportament d’aquests microbis durant el temps que estiguin en òrbita, però aquest serà només el punt de partida d’un experiment més ambiciós que començarà al novembre. L’objectiu serà comprovar si la teoria que diu que van ser formes de vida simples provinents de Mart les que, després d’un llarg viatge per l’espai fa milions d’anys, van plantar la llavor de la vida a la Terra, pot ser certa.

La hipòtesi de la transpèrmia, que és com l’anomenen els científics, afirma que la vida a la Terra podria provenir de Mart. Segons els teòrics d’aquesta hipòtesi, els microorganismes marcians van viatjar protegits dins trossos de roca que algun meteorit va arrencar de la superfície del planeta vermell. Després d’una travessa de diversos anys, els microbis haurien arribat a la Terra i haurien començat a evolucionar en les diverses formes de vida que coneixem avui. Sabem del cert que milions de tones de roques provinents de la superfície de Mart han arribat a la Terra, però és possible que la vida hagués acompanyant aquestes roques?

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *