És possible que la vida a la Terra provingui de Mart?

Els científics volen comprovar si Mart és la pàtria original de la vida a la Terra

Els científics volen comprovar si Mart és la pàtria original de la vida a la Terra

Els astronautes que prenen part en l’últim viatge del transbordador Endeavour, que dilluns va enlairar-se amb rumb a l’Estació Espacial Internacional, no viatgen sols. Cinc espècies de microorganismes són els companys de travessa d’aquest històric últim vol. Segons informa el web Popular Mechanics, els astronautes estudiaran el comportament d’aquests microbis durant el temps que estiguin en òrbita, però aquest serà només el punt de partida d’un experiment més ambiciós que començarà al novembre. L’objectiu serà comprovar si la teoria que diu que van ser formes de vida simples provinents de Mart les que, després d’un llarg viatge per l’espai fa milions d’anys, van plantar la llavor de la vida a la Terra, pot ser certa.

La hipòtesi de la transpèrmia, que és com l’anomenen els científics, afirma que la vida a la Terra podria provenir de Mart. Segons els teòrics d’aquesta hipòtesi, els microorganismes marcians van viatjar protegits dins trossos de roca que algun meteorit va arrencar de la superfície del planeta vermell. Després d’una travessa de diversos anys, els microbis haurien arribat a la Terra i haurien començat a evolucionar en les diverses formes de vida que coneixem avui. Sabem del cert que milions de tones de roques provinents de la superfície de Mart han arribat a la Terra, però és possible que la vida hagués acompanyant aquestes roques?

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *