La radioactivitat de l’aigua supera 100 vegades el nivell permès a Fukushima

Planta nuclear de Fukushima (Foto: Reuters)

Planta nuclear de Fukushima (Foto: Reuters)

La companyia ha afirmat que la fuga descoberta l’11 de maig en un fossat d’emmagatzematge al costat del reactor número 3, que havia començat a primera hora del dia anterior, va continuar durant 41 hores i en aquest temps van arribar al mar 250 metres cúbics d’aigua contaminada. Com a conseqüència, es van escapar uns 20 terabecquerels de material radioactiu, segons ha precisat un portaveu de l’empresa.

La catàstrofe a la central de Fukushima del passat mes de març va deixar inutilitzats els sistemes de refrigeració de la nuclear i des d’aleshores TEPCO ha estat abocant aigua dolça i aigua de mar sobre els reactors, amb l’objectiu d’evitar la fusió dels nuclis. La problemàtica s’ha fet patent en saber que part de l’aigua contaminada que havia de ser emmagatzemada ha arribat a l’oceà, fet que ha generat inquietud en països veïns.

El passat mes d’abril ja s’havien detectat fugues similars al reactor número 2 però la companyia va aconseguir segellar-les amb cristall líquid i altres substàncies. Després va abocar aigua radioactiva al mar intencionadament perquè no disposava de prou capacitat per guardar una nova aigua encara més contaminada.

L’últim estudi sobre l’escapament d’abril al reactor número 2 mostra que es van alliberar un total de 4.700 terabecquerels de material radioactiu en 500 metres cúbics d’aigua, segons va comunicar TEPCO a les autoritats.

(Article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *