Neix ‘Notícies d’In’, una publicació digital en català sobre ciència i tecnologia

Avui s’estrena una nova publicació digital sobre ciència i tecnologia, Notícies d’In, que neix per convertir-se en una tribuna per informar, discutir i opinar sobre la ciència i la tecnologia. Un dels primers articles és del director del programa de divulgació científica de Televisió de Catalunya Quèquicom, Jaume Vilalta. Confia que el nou portal “serà un bon referent” en què, segons els organitzadors, en breu hi apareixeran textos de la directora de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, Cristina Ribas, el divulgador i doctor en física Ángel Rodríguez Lozano i l’exconsellera de Salut i metgessa, Marina Geli.

Una de les primeres iniciatives de Notícies d’In, el Planeta In, pretén ser una porta d’entrada als escrits sobre ciència i tecnologia que es publiquen en català a Internet. Es tracta d’un compendi de blocs, escrits per diversos autors, des d’on es pot accedir a la darrera entrada de cadascun d’ells de forma fàcil, i veure les novetats a primer cop d’ull. També s’hi inclouen unes finestres per estar al dia del que es comenta a Twitter sobre l’actualitat científica.

El portal pren el seu nom d’un conte de Pere Calders, titulat precisament El planeta In, on s’hi narren algunes de les particularitats de la sovint turbulenta relació entre els mitjans de comunicació i la ciència.

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *