Més de la meitat dels edificis de Llorca examinats pels tècnics no es poden habitar

Un equip de rescat treballa en un edifici en runes. (Foto: Reuters)

Un equip de rescat treballa en un edifici en runes. (Foto: Reuters)

El 56% dels edificis examinats pels tècnics l’endemà del terratrèmol de Llorca són inhabitables ara per ara.

Dels 542 edificis inspeccionats fins ara, només el 44% són habitables. Perquè quedi clar, a les façanes d’aquests immobles s’hi ha col·locat un senyal verd, que significat que s’hi pot entrar sense perill. Això no vol dir que no hi hagi danys i grans esquerdes, sinó que no són estructurals. La resta d’edificis, un 56% dels analitzats per ara, són perillosos en major o menor grau. El 39% tenen un senyal “groc”, i només s’hi permet l’accés per recollir roba i estris. I el 17% estan marcats amb un senyal vermell que significa que no s’hi pot entrar perquè hi ha perill d’esfondrament. En alguns casos, els tècnics ja han dibuixat una D amb esprai a la façana dels edificis que tenen clar que caldrà demolir.

Els veïns de la resta d’edificis afectats tampoc no poden tornar a casa seva, almenys fins que els edificis siguin inspeccionats i rebin el codi verd.

El consorci de compensació d’assegurances ha fet una primera estimació dels danys i calcula que les indemnitzacions arribaran a uns 36 milions d’euros.

Per a aquest divendres, està previst el funeral per les nou víctimes mortals provocades pel terratrèmol de 5,1 graus que aquest dimecres al vespre va sacsejar la ciutat murciana. La missa funeral es farà al pati del recinte firal de Santa Quitèria, on s’han instal lat 1.150 seients per als assistents.

(Notícia sencera…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *