Una dona despullada jeu al mig del carrer, sense ser atesa per ningú, a prop d'un hospital on s'atén malalts de còlera a Port-au-Prince. AFP / HECTOR RETAMAL
Un total de 76 persones van morir entre dimarts i ahir a Haití víctimes del còlera. Ja hi ha hagut 1.110 víctimes mortals des que es va detectar el primer cas a finals d’octubre. Aquest augment de víctimes en un dia il·lustra a la perfecció el que les autoritats sanitàries repeteixen a totes hores: l’epidèmia es propaga amb extraordinària rapidesa i mata molt ràpid si no es tracta immediatament i de manera adequada.
Mentre que Haití ha iniciat una carrera contra rellotge per mitigar la propagació de l’epidèmia, les alarmes ja han saltat a la veïna República Dominicana, país que comparteix illa amb Haití. Estan separats per una frontera de 376 quilòmetres molt permeable.
L’afectat és un home haitià de 32 anys, Willmore Lower, treballador del sector de la construcció a la localitat d’Higüey, a l’est del país. Aquest jove va viatjar a Haití el 31 d’octubre per portar diners a la seva família i en va tornar el 12 de novembre amb símptomes propis d’aquesta malaltia. Una anàlisi va confirmar que patia còlera i va rebre el tractament pertinent.
(Continua llegint la notícia…)
Quant a mamoros8
Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines.
El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències.
A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO).
"Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article s'ha publicat dins de
Biologia,
Ciències per al món contemporani i etiquetat amb
Medicina,
salut. Afegiu a les adreces d'interès l'
enllaç permanent.