L’expansió del còlera a Haití causa 76 morts en un sol dia

Una dona despullada jeu al mig del carrer, sense ser atesa per ningú, a prop d'un hospital on s'atén malalts de còlera a Port-au-Prince. AFP / HECTOR RETAMAL

Una dona despullada jeu al mig del carrer, sense ser atesa per ningú, a prop d'un hospital on s'atén malalts de còlera a Port-au-Prince. AFP / HECTOR RETAMAL

Un total de 76 persones van morir entre dimarts i ahir a Haití víctimes del còlera. Ja hi ha hagut 1.110 víctimes mortals des que es va detectar el primer cas a finals d’octubre. Aquest augment de víctimes en un dia il·lustra a la perfecció el que les autoritats sanitàries repeteixen a totes hores: l’epidèmia es propaga amb extraordinària rapidesa i mata molt ràpid si no es tracta immediatament i de manera adequada.

Mentre que Haití ha iniciat una carrera contra rellotge per mitigar la propagació de l’epidèmia, les alarmes ja han saltat a la veïna República Dominicana, país que comparteix illa amb Haití. Estan separats per una frontera de 376 quilòmetres molt permeable.

L’afectat és un home haitià de 32 anys, Willmore Lower, treballador del sector de la construcció a la localitat d’Higüey, a l’est del país. Aquest jove va viatjar a Haití el 31 d’octubre per portar diners a la seva família i en va tornar el 12 de novembre amb símptomes propis d’aquesta malaltia. Una anàlisi va confirmar que patia còlera i va rebre el tractament pertinent.

(Continua llegint la notícia…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències per al món contemporani i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *