Un metge punxa un pacient. (Foto: Reuters)
Investigadors de tot el món debaten a Barcelona noves vies de recerca per aconseguir que la diabetis del tipus 1 es pugui curar en els pròxims 10 anys. Segons els experts, el futur de les investigacions passa, per exemple, per l’ús de cèl·lules mare. Al món hi ha actualment 300 milions de persones amb diabetis.
Els principals experts del món de la diabetis estan reunits a Barcelona amb un gran objectiu: treballar per curar la diabetis tipus 1 a la pròxima dècada.
Segons els especialistes, el futur de la recerca passa per teràpies innovadores com l’ús de cèl·lules mare. Els experts consideren que la investigació en noves teràpies com la genètica o la medicina regenerativa els fan ser optimistes per trobar una cura a la diabetis tipus 1.
El president de l’Associació Europea per l’Estudi de la Diabetis, Ulf Smith, ha explicat que estan veient canvis prometedors que “podrien indicar que alguna cosa passarà en la pròxima dècada en el sentit de trobar maneres per tractar la malaltia i, a la llarga i si tot va bé, curar-la”.
Quant a mamoros8
Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines.
El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències.
A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO).
"Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article s'ha publicat dins de
Biologia i etiquetat amb
Investigació,
Medicina. Afegiu a les adreces d'interès l'
enllaç permanent.