Objectiu: preservar la dieta mediterrània

Només la meitat de la població segueix aquest patró mil·lenari.
Menjar sa i a bon preu és possible.
El consum de llegums, verdures i pa és especialment baix.

Mai com en els últims anys la dieta mediterrània havia estat tan valorada i, alhora, tan poc practicada. Més enllà de ser un simple patró alimentari, l’essència de la dieta mediterrània recull tota una forma de viure (no en va, la paraula dieta prové del terme grec díaita, estil de vida) que ha exercit una important funció social durant segles (es comparteix taula per menjar i també per conversar), i ha contribuït a la creativitat i a la salut de milions de persones. El reconeixement com a patrimoni cultural immaterial de la Unesco hauria de servir per promoure una herència mil·lenària que, al nostre entorn, ha estat abandonada per bona part de la població.

“Els estudis mostren que un 50% de la població té una baixa adhesió a la dieta mediterrània, però, afortunadament, encara hi ha l’altre 50% que la manté”, afirma el president de la Fundació Dieta Mediterrània (FDM), Lluís Serra Majem. La majoria d’aquests fidels formen part dels col·lectius socials amb més formació. “No és tant una qüestió de nivell adquisitiu com formativa”, assegura Serra. Els estudis revelen que la formació de les mares és especialment important per a l’adhesió familiar a la dieta mediterrània.

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de enigma de la setmana, General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *