L’herència genètica condiciona la nostra percepció dels sabors

1286137773614La Mariona i l’Aitor van tenir una sorpresa quan van assaborir unes tires de paper aromatitzades al centre d’exposicions Arts Santa Mònica, a Barcelona. La boca d’ell es va omplir d’un gust «repulsiu, com quan mastegues una pastilla que t’has d’empassar», explica. Ella només va percebre el gust del paper i «una sensació semblant a una petita anestèsia a la llengua».Aquests dos becaris de 25 anys van descobrir així que tenien variants diferents d’un conjunt de gens, responsables de la percepció de la substància amarga que impregna els paperets. Segons les estadístiques, aproximadament el 30% dels europeus i el 40% dels indis reaccionarien com la Mariona. Els científics es pregunten si aquestes diferències poden condicionar les dietes de diferents individus i les cuines de diferents cultures. (continua llegint l’article…)

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *