El pare de la fecundació in vitro obté el Nobel de medicina

NOBEL-MEDICINE/L’investigador britànic Robert G. Edward, de 85 anys, és el guanyador del premi Nobel de medicina 2010 per les seves investigacions sobre la fecundació in vitro, segons ha comunicat avui des d’Estocolm l’Institut Karolinska.”Les seves investigacions han fet possible el tractament de la infertilitat, un problema que afecta el 10% de les parelles de tot el món”, ha assenyalat el comitè Nobel en un comunicat. Els treballs d’Edward van permetre que el 1978 naixés el primer bebè proveta, Louise Joy Brown. Actualment, gairebé quatre milions de persones neixen cada any gràcies a la fecundació in vitro.El Nobel de medicina està dotat amb 10 milions de corones sueques (1,1 milions d’euros) i s’entregarà el 10 de desembre vinent, coincidint amb l’aniversari de la mort del fundador dels guardons, Alfred Nobel.

Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *