Almenys 7 morts i 100 desapareguts per l’esfondrament d’un turó a Mèxic

esllavissadaL’esfondrament d’un turó a la comunitat de Tlahuitoltepec, a l’estat mexicà d’Oaxaca, a causa de la pluja, ha provocat com a mínim 7 morts i un centenar de desapareguts. Aquest és el primer balanç que ha difós Protecció Civil de l’estat d’Oaxaca, situat al sud del país. Entre 100 i 300 habitatges haurien quedat sepultats per l’esllavissada, que ha passat de matinada, quan la gent dormia. Es tem que el nombre de víctimes serà encara més elevat, perquè els equips de rescat tot just han començat a arribar a la zona, on les comunicacions estan molt malmeses.
El governador d’Oaxaca, Ulises Ruiz, ha explicat en un primer moment que el balanç de víctimes seria de com a mínim mig miler, encara que la primera informació oficial parla de 7 morts i un centenar de desapareguts.

De tota manera, caldrà esperar les informacions que facilitin els equips de rescat que s’han desplaçat cap a la zona. La Creu Roja mexicana ha informat des de Twitter de les dificultats per accedir a l’espai. Membres d’aquesta organització, de l’exèrcit, Protecció Civil, la Marina i la Policia Federal treballaran en la recerca de persones enmig de l’allau de terra.

La pluja molt intensa ha provocat l’esllavissada al voltant de Santa María Tlahuitoltepec, municipi situat a quatre hores de cotxe de la ciutat d’Oaxaca. L’estat que porta el mateix nom ha patit danys considerables arran del pas de la tempesta tropical “Matthew” i de les inundacions provocades per l’huracà “Karl”.

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *