Investigadors catalans creen un model informàtic per avançar en la vacuna contra la tuberculosi

tuberEl programa informàtic, únic al món, permet fer nous avanços cap a la consecució d’una vacuna contra la tuberculosi feta a partir d’anticossos, una solució encara inexistent. El programari imita el comportament inicial de la infecció des que el bacteri entra al cos fins que comença a afectar el teixit pulmonar. Cada any moren dos milions de persones al món a causa de la tuberculosi.

Les primeres setmanes d’evolució de la infecció de la tuberculosi en un organisme viu podrien ser el període clau per actuar per eliminar qualsevol rastre de la infecció a través d’una vacuna. Aquesta és la hipòtesi amb la qual un grup de científics catalans de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i Can Ruti, juntament amb la Universitat Complutense de Madrid, han elaborat el primer model informàtic que descriu i reprodueix l’inici de la infecció de la tuberculosi, és a dir, el comportament del teixit pulmonar en les primeres setmanes després d’haver-se infectat amb el bacil de la tuberculosi. En concret, es tracta d’un programari pioner que engloba el resultat de quatre anys de feina interdisciplinària i que podria ser clau en la lluita contra la tuberculosi.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències per al món contemporani i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *