Sanitat i les CA aproven les recomanacions contra la pastisseria industrial a les escoles

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes aprovaran avui, en el marc del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, un document amb recomanacions sobre els aliments que es venen als centres escolars, que ni hi va “en contra” ni “obliga a retirar” els aliments amb poc “valor nutricional”. Així ho ha explicat el president de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), Roberto Sabrido, que ha deixat clar que el document que estudien les comunitats és “orientatiu i, per tant, no és cap normativa”.

La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, ha puntualitzat al Senat que ni el Ministeri ni les comunitats autònomes volen prohibir les pastes i que únicament se’n limitarà la venda quan tinguin un contingut en calories elevat. “Es tracta d’evitar aliments que tinguin escàs valor nutritiu i productes que tinguin un alt contingut en sal, sucre o greix. Però si compleixen els requisits es poden vendre”, ha afegit.

En aquest informe, s’estableixen uns límits per als productes que es venguin tant a través de màquines expenedores com a les cantines, que no podran superar les 200 quilocalories, de les quals, com a màxim el 35% han de ser greixos i el 10%, greixos saturats. Igualment, s’estableixen límits per a la sal i el sucre, “perquè no es venguin productes d’escàs valor nutricional”, ha assenyalat Sabrido, que insisteix que “no va en contra d’aliments en concret, ni volen suprimir les pastes, ni les barretes de cereals”.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *