Indústria renova per 10 anys la llicència d’explotació de Vandellòs II

cnvandellosEl Ministeri d’Indústria ha renovat l’autorització d’explotació de la central nuclear de Vandellòs II, propietat de les elèctriques Endesa i Iberdrola. La corresponent ordre ministerial estableix la renovació de la llicència per deu anys comptadors des del 26 de juliol que ve, data en la qual expira l’autorització vigent. La central, ubicada al municipi de l’Hospitalet de l’Infant, al Baix Camp, va començar a funcionar el 1987, de manera que no complirà els quaranta anys de vida fins al 2027.

Els propietaris de Vandellòs II van sol·licitar el 22 de juliol del 2009 renovar la llicència d’explotació per deu anys, d’acord amb el que s’estableix a l’autorització vigent. Onze mesos més tard, el 22 de juny passat, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va emetre l’informe favorable a la renovació.

La decisió, adoptada per unanimitat del ple del CSN, es va basar en la comprovació del funcionament correcte de la central i del manteniment del nivell adequat de seguretat per continuar operant. També va tenir en compte la capacitat de la central per donar resposta a requisits normatius de més exigència que els que requereix estrictament la reglamentació vigent. De la mateixa manera, es va valorar el compliment, per part del titular, dels requisits de l’autorització concedida l’any 2000.

Quan expirarà l’autorització, el 26 de juliol del 2020, la central de Vandellòs II arribarà a una vida pròxima als 33 anys. A l’ordre s’estableix que amb un mínim de tres anys d’antelació a l’expiració de l’autorització, el titular de la central podrà sol·licitar a Indústria una altra renovació, d’acord amb el que s’estableix amb la legislació vigent.

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Física i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *