Milers de caçadors d’eclipsis es congreguen a l’illa de Pasqua

Pocs minuts després de la una del migdia, hora local a l’illa de Pasqua, la foscor irromprà de sobte sense provocar ni el pànic ni corregudes. «He vist gent aplaudir, plorar, cridar o acollonir-se», rememora Josep Masalles, d’Aster, l’Agrupació Astronòmica de Barcelona. Els seus 4.900 habitants, bolcats en el turisme, es freguen les mans amb la grossa astronòmica que suposa l’arribada de milers de caçadors d’eclipsis. Fa anys que els aficionats van planificar les seves expedicions.

El gran dia, el diumenge 11 de juliol, el corredor de l’ombra travessarà el sud de l’oceà Pacifico fins a extingir-se a Xile i l’Argentina. Pel camí, «la fortuna» (coincideixen els caçadors) hi ha col·locat Rapa Nui, l’observatori estrella. No hi ha gaire més terra ferma –l’illa Mangaia i alguns atols de la Polinèsia francesa– per veure l’eclipsi solar total en el seu apogeu.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *