El fenomen metereològic d'”El Niño” disminueix el cabal i la qualitat de l’aigua al pantà de Sau

S’origina al Pacífic, però els seus efectes es deixen sentir a Catalunya. Es tracta del fenomen meteorològic d'”El Niño”, una anomalia que canvia els patrons de moviment de les masses d’aire, retarda el moviment dels corrents marins i escalfa l’aigua. Segons un estudi codirigit per l’Institut Català de la Recerca de l’Aigua (ICRA) i el grup d’investigació de dinàmica fluvial Flumen, “El Niño”, l’augment de les temperatures pel canvi climàtic i els nous usos de la terra estan incidint en la quantitat i la qualitat de l’aigua del pantà de Sau i de tots els cabals de la conca del Ter.

(…)

Les dades analitzades han permès constatar que en la dècada dels 60 el pantà de Sau s’omplia fins a quatre vegades a l’any, però que en l’actualitat aquesta xifra ha baixat fins a 2,2 cops a l’any. L’augment de les temperatures han influït de forma decisiva en aquest descens de cabals.

Continua llegint l’article sencer…

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *